CFR CALATORI AR PUTEA SCUMPI BILETELE DE TREN – Operatorul feroviar va lansa in curand prima sa aplicatie mobila pentru telefoanele cu Android

Operatorii de transport feroviar de calatori au solicitat scumpirea biletelor de tren, a spus directorul general al CFR Calatori, Ovidiu Vizante, aceasta pentru ca rata inflatiei a crescut cu 16% in trei ani si pretul biletelor a ramas neschimbat din 2013.

El a spus ca minuta sedintei in care s-a discutat subiectul a fost transmisa Ministerului Transporturilor, singurul for decizional in chestiunea pretului biletelor.

Daca ne uitam un pic doar la rata inflatiei din 2013, probabil ca se va umbla la aceste tarife, dar, repet, nu este atributul CFR Calatori. Daca ministerul va decide ca tarifele se vor majora, vom accepta majorarea. Ce pot sa va spun este ca toti operatorii feroviari de calatori, indiferent de capital de stat sau privat, au solicitat acest lucru. S-au purtat discutii, a existat o sedinta a tuturor operatorilor de calatori, minuta sedintei a fost transmisa ministerului, dar, repet, nu este atributul nostru. Am aratat oportunitatea”, a declarat Vizante.

Oficialul nu a spus si ce procent de scumpire a fost recomandat. Directorul a participat, vineri, la lansarea Trenurilor Soarelui, program estival prin care turistii vor avea la dispozitie 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legaturi directe din toata tara cu statiunile de la Marea Neagra si cu Delta Dunarii.

CFR Calatori va lansa prima sa aplicatie mobila pentru achizitia de bilete

Totodata, CFR Calatori va lansa pe 24 iunie prima sa aplicatie mobila, pentru telefoanele cu Android, aplicatie prin care userii vor putea cumpara bilete. Pentru iPhone un termen de lansare nu este stabilit, dar vor trece probabil cateva luni pana cand ar putea fi disponibila o aplicatie.

Dupa ce incercarile Autoritatii pentru Reforma Feroviara de a cumpara trenuri noi au esuat, CFR Calatori spune ca vrea sa inchirieze cateva automotoare diesel si electrice, dar nu mai vechi de 20 de ani. Primele demersuri au fost facute, dar mai sunt de parcurs mai multi pasi.

CFR Calatori isi va face o strategie de inchiriere de mateial rulant, pe termen scurt, pana cand ARF-ul va reusi ceva. Exista pe site-ul de achizitii publice un anunt de consultare a pietei in care cerem personajelor interesate sa ne ajute in creionarea unui caiet de sarcini. Sper ca la sfarsitul acestei luni sa se incheie consultarea si pe 5 iulie am vrea sa publicam pe SEAP rezultatul acestei consultari”, spune Ovidiu Vizante, director general CFR Calatori.

CFR Calatori foloseste zilnic un parc de aproximativ 1.015 vagoane, dar tot nu este suficient, mai ales ca nu exista perspectiva achizitionarii de trenuri noi, dupa ce licitatiile initiate de ARF s-au blocat in ultimii doi ani. In aceste conditii, CFR Calatori vede o solutie in ideea de inchiriere a unor automotoare, pe termen scurt.

Va fi vorba de automotoare diesel si electrice, o conditie va fi ca ele sa nu fie mai vechi de 15-20 de ani si este vorba de a le folosi pe minim un an de zile, cu posibilitate de prelungire si va fi vorba de maxim 20 bucati, dar probabil ca vor fi mult mai putine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.