DACIA SCHIMBA VOLANUL PE DREAPTA SI INTRA PE PIATA DIN AUSTRALIA – Mutarea ar putea aduce vanzari de cateva zeci mii de unitati in urmatorii ani

Marca Dacia va fi vanduta in Australia, prin intermediul importatorului Renault pe piata locala. Ateco Group, care vinde masini Renault, spune ca Dacia s-a maturizat suficient pentru a intra pe aceasta piata.

Circulatia autovehiculelor pe drumurile publice din Australia este pe partea stanga a drumului, astfel ca masinile au volanul pe partea dreapta. Dacia va trebui sa livreze pe aceasta piata masini produse special, similar cu cele livrate in Marea Britanie sau Africa de Sud, potrivit estimează caradvice.com. Astfel, O intrare pe piata din Australia ar putea aduce vanzari de cateva mii de unitati, intr-o prima etapa, care ulterior ar putea creste la cateva zeci de mii.

Noul CEO al Renault Group a declarat anterior ca brandul Dacia trebuie sa se extinda pe noi piete, inclusiv pe unele pe care Renault ar trebui sa se repozitioneze pentru a face loc masinilor entry-level ale Dacia.

Dacia Sandero si versiunea Sandero Stepway ar putea fi „varful de sageata” al marcii romanesti in Australia, impreuna cu SUV-ul Duster, dar si cu pickup-ul Oroch, spune importatorul Ateco Group, cu experienta de 20 de ani pe piata locala.

Vom aduce Dacia aici. Discutam cu ei chiar acum despre detalii. Se va intampla. Absolut. Dacia se va potrivi sub Renault!. In prezent, sunt facute evaluari, pentru ca in 2022 sa fie introdusa o gama completa”, spune Neville Crichton, directorul importatorului, despre una dintre cele mai importante lansari Dacia din ultimii ani.

Pana acum nu erau pregatiti sa intre pe piata. Imediat ce Luca de Meo a preluat conducerea Renault, am vorbit cu el despre asta”, a precizat in continuare Crichton.

Australia s-a dovedit o piata extrem de pretentioasa pentru marci mult mai sofisticate. Ford, Toyota sau General Motors si-au inchis productia, iar unii chiar afacerile din aceasta tara, in ultimul deceniu, pentru ca nu au reusit sa faca fata pretentiilor cumparatorilor locali, noteaza profit.ro.

Printre modelele populare in acest moment se numara pickup-urile (Ford Ranger si Toyota Hilux) dar si compacta Toyota Corolla, cel mai vandut model, sau Hyundai i30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.