6,4 MILIOANE LEI PENTRU TERENURILE DE SUB AUTOSTRADA PLOIESTI-BUZAU – 2.566 imobile expropriate pentru realizarea autostrazii de 63 km

Ministerul Transporturilor anunta care este valoarea exproprierilor pentru Autostrada Ploiesti – Buzau, cu o lungime de 63 km. 2.566 imobile, in suprafata totala de 5.237.940 mp, vor fi expropriate cu 6,42 milioane lei, dupa cum arata un proiect de Hotarare a Guvernului privind declansarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata, care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national „Autostrada Ploiesti – Buzau”, aflate pe raza localitatilor Rafov, Dumbrava, Draganesti, Albesti – Paleologu, Tomsani, Colceag, Baba Ana, din judetul Prahova.

Pentru prezentul proiect de hotarare a Guvernului este necesara aprobarea sumei de 6.424.700 lei necesara efectuarii plaţii despagubirilor imobilelor proprietate privata care urmeaza a fi supuse procedurii de expropriere, pentru un numar de 2.566 imobile, in suprafata totala de 5.237.940 mp”, arata documentul.

Suma de 6,42 milioane lei aferenta imobilelor rezulta din raportul de evaluare intocmit in luna martie 2021 de catre expertii autorizati ANEVAR, Gradinaru Nicoleta si Gradinaru Nicolae.

Lucrarile aferente obiectivului de investitii se gasesc pe raza localitatilor Rafov, Dumbrava, Draganesti, Albesti – Paleologu, Tomsani, Colceag, Baba Ana, din judetul Prahova.

Autostrada Ploiesti-Buzau strabate teritoriul administrativ a doua judete: judetul Prahova, de la km 0+000 la km 30+660; judetul Buzau de la km 30+660 la km 63+250.

Autostrada Ploiesti-Buzau are o lungime de 63,25 km si se imparte in 3 tronsoane distincte.

Tronsoanele sunt urmatoarele:

  • Tronsonul 1 – Dumbrava (Autostrada Bucuresti – Ploiesti) si Mizil (DJ 100C), km 0+000 – km 21+000
  • Tronsonul 2 – Mizil (DJ 100C) – Pietrosu (DJ 203G), km 21+000 – km 49+350
  • Tronsonul 3 – Pietrosu (DJ 203G) – Municipiul Buzau (DN 2B), km 49+350 – km 63+250.

Traseul autostrazii Ploiesti – Buzau se desprinde din Autostrada A3 (km 53+000), in dreptul localitatii Dumbrava, printr-un nod rutier de tip trompeta, care asigura o viteza de proiectare de 80km/h.

Pentru obiectivul de investitii Autostrada Ploiesti – Buzau a fost obtinut Avizul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii nr.12/21 din data de 23.03/2021 privind aprobarea documentatiei tehnico-economice faza „studiu de fezabilitate” si a fost publicata in Monitorul Oficial cu numarul 510 din data de 17 mai 2021, Hotararea Guvernului nr. 522 din 5 mai 2021 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Autostrada Ploiesti-Buzau”, judeţele Prahova si Buzau.

Autostrada Ploiesti – Buzau face parte din reteaua rutiera TEN-T Central, obiectivul fiind cuprins in Master Planul General de Transport, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 666/2016, fiind identificat in cadrul Anexei nr. V, Stabilire nevoi de finantare si reprezinta o prioritate absoluta la nivel national, astfel cum rezulta conform analizei cu Modelul National de Transport, dezvoltarea infrastructurii rutiere prin constructia unei autostrazi in lungul acestui coridor va conduce la cresterea traficului rutier prin generarea de noi calatorii si atragerea de noi investitii in ariile urbane.

Coridorul faciliteaza accesul in zona turistica Neamt sau nordul Moldovei. Coridorul se desfasoara la contactul dintre Subcarpatii Curburii si Campia Romana intre Ploiesti si Marasesti, Culoarul Siretului intre Marasesti si Pascani, Podisul Sucevei intre Pascani si Siret.

Centrele urbane conectate pe acest coridor sunt: Bucuresti, Ploiesti, Mizil, Buzau, Ramnicu Sarat, Focsani, Marasesti, Adjud, Bacau, Roman, Pascani, Suceava si Siret. Coridorul se desfasoara la contactul dintre Subcarpaţii Curburii si Campia Romana intre Ploiesti si Marasesti. Culoarul Siretului intre Marasesti si Pascani, Podisul Sucevei intre Pascani si Siret.

Articolul precedentAUTOSTRADA PLOIESTI-BRASOV, LA UN NOU INCEPUT, DUPA 17 ANI DE AVIZE – Presedintele CJ Brasov: „Sa speram ca vom avea cat mai repede sansa de a da ordin de incepere”
Articolul următorRUTE NOI DE LA WIZZ AIR CATRE DESTINATII DE VARA – Pretul unui bilet catre Grecia sau Italia porneste de la 119 lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.