PESTE 18.000 DE PERSOANE S-AU INSCRIS PENTRU RABLA CLASIC – Suma maxima care poate fi decontata din costul unei masini noi este de până la 2.250 de euro

Peste 18.000 de persoane fizice s-au inscris la producatori/dealeri auto in cadrul Programului Rabla Clasic 2021, iar pana in prezent au fost achizitionate 7.336 de autovehicule si o motocicleta, a anuntat Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).

Administratia Fondului pentru Mediu a aprobat si publicat pe site si lista pentru persoane juridice, continand 115 dosare acceptate pentru 157 autovehicule.

Totodata, in cadrul Programului Rabla Plus 2021, s-au inscris la producatori/dealeri auto, 2.234 persoane fizice, pana in prezent fiind achizitionate 299 masini noi (195 pur electrice si 104 hibrid plug-in). De asemenea, pentru persoane juridice au fost publicate 48 dosare acceptate pentru 90 autovehicule electrice, dintre care 49 electrice – hibride si 41 autovehicule pur electrice.

Listele dosarelor acceptate in cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul www.afm.ro, la sectiunile aferente Programelor Rabla Clasic si Rabla Plus. Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producatorilor/dealerilor auto validati in Programele Rabla si Rabla Plus, listele acestora fiind disponibile pe site-ul institutiei”, se mentioneaza in comunicat.

Rabla Clasic” 2021 are un buget total de 440 de milioane de lei

Programele „Rabla Clasic” si „Rabla Plus” pentru acest an au demarat pe data de 26 aprilie. Potrivit datelor MMAP, „Rabla Clasic” 2021 are un buget total de 440 de milioane de lei, cu 35 de milioane de lei mai mult decat in 2020, ceea ce va permite achizitionarea a peste 55.000 de autovehicule noi, mai putin poluante.

Pentru acest an, a fost majorata atat prima de casarede la 6.500 de lei la 7.500 de lei, cat si ecobonusul pentru tehnologia hibridde la 2.500 de lei la 3.000 de lei, precum si ecobonusul GNC/GPL/emisii sub 96 de grame CO2/kmde la 1.000 de lei la 1.500 de lei.

Suma maxima care poate fi decontata prin „Rabla Clasic” este de până la 2.250 de euro

Suma maxima ce va putea fi decontata din costurile unei masini noi prin „Rabla Clasic” poate ajunge la aproximativ 2.250 de euro, in conditiile in care ecobonusurile pot fi combinate intre ele si adaugate la prima de casare.

Noua editie a Programului „Rabla Plus” are, in acest an, cel mai mare buget de la lansare, respectiv 400 de milioane de lei, dublu fata de anul anterior. In acest context, in 2021 se pastreaza neschimbata cea mai mare prima din Europa pentru masinile electrice, respectiv 10.000 de euro pentru full electric si circa 4.500 de euro pentru masini hibride plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autovehiculului nou. Cei care vor dori sa renunte la o masina veche, poluanta, si sa achizitioneze un autovehicul electric vor beneficia atat de prima de casare acordata prin Programul „Rabla Clasic”, in valoare de 7.500 de lei, cat si de ecotichetul alocat in cadrul Programului „Rabla Plus”.

De asemenea, pentru achizitionarea de motociclete noi, in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat, se acorda o prima de casare de 5.500 lei. Valoarea cumulata a ecotichetului si a primei de casare nu poate depasi 50% din valoarea de achizitie a motocicletei electrice.

Articolul precedentFORD LANSEAZA UN NOU MODEL – Noul Ranger Raptor va ajunge la distribuitorii Ford din Europa din luna octombrie
Articolul următorCRIZA DE PERSONAL CALIFICAT IN CONSTRUCTII – Cristian Erbasu: E nevoie de zeci de mii de specialisti in automatizare si robotizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.