NISSAN SI-A VANDUT PACHETUL DETINUT LA DAIMLER – Tranzactia depaseste 1 miliard de euro

Producatorul auto japonez Nissan a anuntat ca a vandut pachetul de 1,54% actiuni pe care il detinea la producatorul auto german Daimler AG, pachet pe care il cumparase in 2010, in urma unui parteneriat semnat intre Alianta Renault Nissan si compania germana, scrie publicatia The Japan Times.

Anuntul a venit dupa ce partenerul francez al Nissan, Renault SA, si-a dezvaluit in martie decizia de a vinde in totalitate detinerile actiunilor Daimler.

Nissan isi va vinde participatia Daimler investitorilor institutionali pentru un total de aproximativ 151 miliarde yeni japonezi (aproximativ 1,149 miliarde euro).

De altfel, si Renault a incasat o suma similara, 1,14 miliarde de euro pentru cele 16,4 milioane de actiuni pe care le detinea in cadrul Daimler AG, dupa ce a scos la vanzare cele 1,54% din totalul actiunilor companiei germane.

Producatorul auto din Yokohama va folosi fondurile pentru investitii in promovarea vehiculelor electrice si alte proiecte.

Cele trei companii au format in 2010 un parteneriat, care permitea Nissan si Renault sa obtina fiecare o participatie de aproximativ 1,5% in Daimler, iar companiei germane sa achizitioneze cate o participatie de 3,1% la fiecare din cei doi parteneri. Prin acest acord, cele trei mari companii se angajau sa colaboreze intr-o gamă larga de domenii, inclusiv sa dezvolte impreuna masini compacte si vehicule electrice.

Parteneriatul celor trei a fost condus de fostul presedinte al Nissan, Carlos Ghosn.

Cele trei companii au construit impreuna o fabrica in Mexic si au lucrat la dezvoltarea de noi motoare. Dar nu a iesit niciun rezultat major din acest parteneriat in ultimii ani, dupa ce Mitsubishi Motors Corp. s-a alaturat aliantei Nissan-Renault.

Pe fondul tendintei tot mai accentuate de a se renunta la vehiculele pe benzina, atat pe plan local, cat si in strainatate, pentru a realiza o societate cu emisii reduse de dioxid de carbon, Nissan isi propune ca toate masinile sale noi lansate pe pietele majore sa fie electrice la inceputul anilor 2030.

Odata cu vanzarea pachetului Daimler, Nissan urmareste, de asemenea, sa isi imbunatateasca situatia financiara, deoarece estimeaza ca va inregistra o pierdere neta consolidata uriasa pentru al doilea an consecutiv in anul fiscal 2020, care s-a incheiat in martie anul acesta, si considera necesara consolidarea dezvoltarii de noi vehicule electrice si sa isi imbunatateasca tehnologia privind vehiculele hibride e-Power.

Nissan si Renault intentioneaza sa mentina intacta cooperarea lor comerciala cu Daimler dupa ce si-au vandut actiunile Daimler.

Articolul precedentUNDA VERDE PENTRU NODURILE RUTIERE PE A1, A2 SI A3 – CNAIR a convenit cu Ministerul Transporturilor semnarea contractului de finantare
Articolul următorLICITATIE PENTRU PROIECTAREA DRUMULUI DE MARE VITEZA BUCURESTI – ALEXANDRIA – CNAIR cauta proiectanti pentru “Autostrada Sudului” pe noul model de caiet de sarcini. Contractul ajunge la 20 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.