DRUMUL PE CARE ROMANII ISI RUP MASINILE – Catalin Drula anunta ca DN68A Margina – Holdea va fi refacut

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula (foto), a anuntat vineri ca DN68A Margina – Holdea, ruta de ocolire a bucatii lipsa din A1 Sibiu – Nadlac, intra in reparatii. Unul dintre cele mai proaste „drumuri pe care romanii isi rup masinile” arata acum ca dupa bombardament, spune oficialul, iar pe cei mai afectati 5,3 km care carosabilul va fi refacut complet, inclusiv fundatia.

Traficul pe segmentul respectiv va fi restrictionat timp de doua luni pentru vehiculele mai grele de 7,5 tone, masura fiind luata pentru a putea implementa un grafic accelerat de lucrari, spune Drula.

Lucrarile vor dura doua luni.

REPARAM RUSINEA NATIONALa DE PE DN68A + ANUNT DESPRE A1 MARGINA – HOLDEA. De luni, schimbam viteza la reabilitarea unuia dintre cele mai proaste drumuri pe care romanii isi rup masinile – DN68A Margina – Holdea, ruta de ocolire a bucatii lipsa din A1 Sibiu – Nadlac.

Pana acum, acest drum extrem de aglomerat a fost peticit si reparat superficial. Planul este ca, pe cei mai afectati 5,3 km care arata acum ca dupa bombardament, carosabilul sa fie refacut complet, inclusiv fundatia. Vorbim despre refacerea acesteia pana la un metru in profunzime cu balast, piatra sparta, geocompozit anti-fisura si 3 straturi de asfalt. Pe alti 5 km pe care nu sunt probleme la fundatie se va asterne covor asfaltic„, a scris Drula, pe Facebook.

Traficul pe secțiunea respectiva va fi restrictionat timp de 2 luni pentru vehiculele mai grele de 7,5 tone, masura fiind luata pentru a putea implementa un grafic accelerat de lucrari, motiveaza ministrul.

In urma consultarilor dintre Ministerul Transporturilor, CNAIR si transportatori, acestia au agreat folosirea urmatoarelor rute alternative:

A1 Nod Balint – A6 Lugoj – DN 6 Lugoj – DN 6 Caransebes – DN 68 Caransebes – DN 68 Hateg – DN 66 Hateg – DN 66 Simeria – A1 Simeria SAU

A1 Nadlac – A1 Arad – A11 Arad – DN 7 Arad – DN 7 Ilia – A1 Ilia.

Dupa finalizarea lucrarilor care pornesc pe 10 mai si dureaza 2 luni, vom avea in sfarsit un DN68A decent. Dar asta nu e de ajuns: in paralel, ii dam bice si cu finalizarea „gaurii” de 13 km din A1, intre Margina si Holdea – saptamana viitoare vor fi depuse ofertele in cadrul licitatiei pentru proiectare si executie„, mai scrie ministrul Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.