MINISTERUL TANSPORTURILOR VEGHEAZA LUCRARILE LA CENTURA CAPITALEI – Pasajul Oltenitei – Popesti Leordeni va fi gata in curand

Oficialii din Ministerul Transporturilor s-a mutat la Centura Bucurestiului – zona pasajul de la Domnesti – pentru a urmari indeaproape ritmul lucrarilor. De altfel, acesta este primul santier din jurul Capitalei care si-a reluat activitatea dupa perioada sarbatorilor de iarna. Pana acum au fost forati 251 de piloti din cei 372 necesari pasajului Oltenitei – Popesti Leordeni de pe Centura Bucuresti, anunta Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.

Au fost forati 251 de piloti din cei 372 necesari pasajului Oltenitei – Popesti Leordeni. Se lucreaza in continuare la armarea si cofrarea radierelor, pilelor si culeelor la rampa de coborare spre Glina si la rampa de urcare dinspre Berceni.

A inceput cofrarea si turnarea pilelor aferente inelului central.

Se lucreaza la largirea Centurii Bucurestiului dinspre Berceni pentru devierea locala a traficului, in vederea realizarii radierelor rampei de coborare spre Berceni.

Continua relocarea utilitatilor pe toate zonele. Se lucreaza la canalizarea pluviala pentru preluarea apelor din zona pasajului, spre Popeati Leordeni. Au fost aduse in șantier conductele din pafsin (un material compozit, poliester armat cu fibra de sticla si insertie de nisip) cu diametre de 1.200 mm si 1.400 de mm, necesare canalului colector.

Am avut o discutie cu antreprenorul general si cu sub-antreprenorii pentru a fi siguri ca toate firmele romanesti sub-contractate pentru executia lucrarilor sunt la zi cu incasarile, avand in vedere ca si CNAIR este cu platile la zi catre antreprenorul general„, a scris secterarul de stat Irinel Ionel Scriosteanu, pe contul sau de Facebook.

Autorizatia de construire pentru Pasajul Oltenitei a fost emisa de Ministerul Transporturilor pe 29 iulie 2020. Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat in iunie 2019 contractul de Proiectare si executie „Largire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucuresti Sud intre A2 (km 23+600) si A1 (km 55+520), Lot 1 – Amenajare nod rutier Centura Bucuresti – DN4 (Oltenita), km 29+500 – km 33+190”.

Contractul este evaluat la 169,5 milioane lei fara TVA (circa 35,5 milioane euro fara TVA), Itinera SPA fiind desemnata oferta castigatoare.

Termenul de finalizare este de 30 luni de la semnarea contractului (din care sase luni pentru activitatea de proiectare si 24 luni pentru executia lucrarilor).

Nodul rutier Centura Bucuresti – DN4 (Oltenita) va fi unul denivelat si presupune amenajarea unui sens giratoriu ovoid suspendat, care va fluidiza fluxurile de trafic din zona, inclusiv traficul feroviar.

Traseul amenajarii nodului rutier se desfasoara intre km 29+500 și km 33+190, pe actuala centura a Capitalei.

Pe directia Bucuresti, nodul rutier va avea un sector de aproximativ 800 m și pe directia Oltenita un sector de 650 m, iar ambele sectoare vor incheia in sensuri giratorii.

Redam imagini de la santierul de pe Centura Bucuresti astfel cum au fost publicate de Ionel Scriosteanu:

Articolul precedentUN NOU SOS IN NUMELE INDUSTRIEI AVIATICE – IATA: Solicitam reducerea costurilor exorbitante pentru testarea COVID-19
Articolul următorGIGANTII AERULUI SE REORGANIZEAZA DUPA UN AN PANDEMIC – Airbus infiinteaza noi companii in Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.