TAROM ISI INCHIRIAZA SEDIUL CENTRAL – Dezvoltatorul aeroportului din Sudul Capitalei, interesat de achizitia cladirii companiei nationale de transport aerian

Din 2018 se vorbeste intens despre probabilitatea ca TAROM sa isi inchirieze sediul central, situat in orasul Otopeni, in proximitatea Aerportului International Henri Coanda. Tot de atunci „se cauta” si un client care sa vada beneficiile cladirii construita in urma cu cel putin 40 de ani si sa fie de acord cu conditiile impuse de compania nationala de transport aerian TAROM, pentru inchirierea pentru o perioada de cel putin 25 de ani a imobilului avand o suprafata totala de 16.000 metri.

Recent insa, TAROM a decis sa numeasca un consultant care ar urma sa stabileasca beneficiile reale obtinute de companie in urma valorificarii sediului central din Otopeni, iar o veste buna pare sa vina din sudul Capitalei.

Mai exact, de la dezvoltatorul aeroportului Constantin Brancusi care ar urma sa fie construit in zona de sud a Bucurestilor.

Concret, South Development Group (SDG) s-ar fi aratat interesata de inchirierea cladirii centrale a TAROM: „Consiliul de Administratia ia act de adresa transmisa de catre SDG prin care isi exprima interesul pentru o colaborare in vederea dezvoltarii cladirii Corp F TAROM si a terenului aferent si mandateaza pe directorul general al companiei sa demareze proceedura de negociere in acest sens”, se arata in Monitorul Oficial.

De asemenea, intr-un rapsuns transmis de compania aeriana nationala publicatiei Economica.net, chiriasul va avea posibilitatea sa execute lucrari de consolidare, de reabilitare, modernizare si reconfigurare, fara a afecta structura de rezistenta a cladirii: „Incepand cu luna ianuarie a anului 2021, o societate comerciala si-a manifestat interesul fata de anuntul publicat pe site-ul TAROM, societatea exprimand-si dorinta de a exploata posibilitatile de colaborare in vederea dezvoltarii cladirii de birouri si a terenului adiacent, dorind a incheia un contract de inchiriere sau cesiune intre parti. In prezent se afla in derulare o procedura de atribuire cu privire la selectarea unui consultant in vederea definirii modului in care TAROM isi poate maximiza beneficiile ca urmare a valorificarii imobilului la care faceti referire in solicitare, respectiv sediul administrativ al companiei TAROM”.

Precizam ca South Development Group (SDG) este o companie romaneasca, ce a semnat la finlaul lunii februarie 2021 un acord cu fondul Trillium, fond din fac parte companiile Surbana Jurong Capital (Singapore), Mitsubishi Corporation (Japonia) si Changi Airport International (Singapore) pentru construirea aeroportului Constantin Brancusi din sudul Capitalei.

Aeroportul, astfel cum a anuntat compania SDG ar urma sa fie deschis in 2024 pentru zboruri si operatiuni cargo, proiectul fiind insa mult mai amplu.

Anuntul inital de dezvoltare a unui aeroport in sudul Bucurestilor a fost facut de fostul ministru al Economiei Niculae Badalau care a precizat ca proiectul va fi un mic oras desfasurat pe o suprafata de 800 de hectare ce va contine atat un centru medical, o zona rezidentiala, dar si un centru de divertisment.

Articolul precedentCONCEDIERI LA CFR MARFA – Liderii sindicali sustin ca circa 1500 de angajati sunt vizati de disponibilizari
Articolul următorAVERTISMENT PENTRU ACCESAREA FONDURILOR PNRR – Comisarul Adina Valean: „Romania sa aiba o lista de proiecte concrete, mature, care sa permita cheltuirea rapida a banilor… ultimele decontari se vor face in 2026”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.