25 DE NOI STATII DE INCARCARE PENTRU AUTOMOBILE ELECTRICE – Enel X anunta ca statiile vor fi disponibile in 12 orase din Romania

Enel X Romania instaleaza 25 de statii de reincarcare pentru automobilele electrice in 12 orase din Romania in centre comerciale din portofoliul NEPI Rockcastle din Bucuresti, Sibiu, Deva, Ramnicu Valcea, Targu-Mures, Drobeta-Turnu Severin, Timisoara, Buzau, Galati, Braila, Targu-Jiu si Satu Mare.

Enel X, membra a Enel X, divizia de servicii avansate de energie a Grupului Enel anunta intr-un comunicat transmis miercuri, 7 aprilie, ca isi continua planurile pentru dezvoltarea retelei de statii de reincarcare in Romania, incurajand mobilitatea rutiera a clientilor prin intermediul vehiculelor electrice. Cele 25 de statii din 12 orase acopera o distanta de aproximativ 1.000 de kilometri pe drumurile principale din Romania, urmand a conecta orase din sudul, centrul si vestul tarii.

Continuam planul de a dezvolta infrastructura de reincarcare pentru soferii care opteaza pentru mobilitatea electrica, apasand pedala de acceleratie spre tranzitia energetica si spre o economie sustenabila. In Romania, avem un plan ambitios anul acesta pentru extinderea lantului de statii de incarcare, pentru a incuraja un transport durabil. Suntem deja prezenti de la est la vest si ne-am propus sa conectam si partea nordica a tarii de cea sudica. Acum, prin reteaua creata de Enel X in Romania , orice sofer poate traversa tara de la Timisoara la Constanta la volanul unui vehicul electric, fara emotii”, a declarat Mihai Mardale, Head of e-Mobility, Enel X Romania.

La randul sau, Marius Barbu, Asset Director, NEPI Rockcastle, a precizat ca una dintre directiile strategice NEPI Rockcastle, pe termen lung, vizeaza sustinerea economiei verzi din Romania,

In cadrul centrelor noastre comerciale vom pune la dispozitia clientilor locuri de parcare special amenajate pentru accesul la statiile de incarcare a masinilor electrice, atat in parcarile noastre subterane, cat si supraterane”, a mentionat Marius Barbu.

Parteneriatul dintre Enel X si NEPI Rockcastle presupune instalarea a 11 statii JuicePump si a altor 14 de tip JuicePole, fiecare dintre cele 25 permitand reincarcarea simultana a doua vehicule electrice. Cu aceste unitati, numarul punctelor de reincarcare instalate de Enel X Romania in toata tara depaseste 120.

Statiile de reincarcare JuicePump vor permite reincarcarea a doua vehicule electrice in acelasi timp cu o putere de 50 kW DC respectiv 22 kW AC. In curent continuu, incarcarea pana la 80% din nivelul bateriei dureaza aproximativ 25 de minute, in functie de modelul si specificatiile masinii. Cele de tip JuicePole vor avea o putere disponibila de 2 x 22 kW AC, fiecare dintre statii permite reincarcarea simultana a doua vehicule electrice si incarcarea a pana la 40% din nivelul bateriei in 30 de minute, in functie de modelul si specificatiile masinii.

Enel X instaleaza in Romania infrastructura de incarcare in centre comerciale, supermarketuri, restaurante si hoteluri care doresc sa atraga utilizatorii de masini electrice, precum si in spatiile publice puse la dispozitie de municipalitati interesate de imbunatatirea calitatii aerului prin incurajarea mobilitatii electrice.

Articolul precedentPROIECTUL DE BUGET AL CAPITALEI PE 2021, IN DEZBATERE PUBLICA – Nicusor Dan anunta cateva „surprize” privind soarta proiectelor de infrastructura
Articolul următorINVESTITIE DE 1,8 MILIARDE EURO PE MASA GUVERNULUI – Se aproba indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea liniei feroviare Caransebes – Timisoara- Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.