UNDA VERDE PENTRU SASE PASAJE PIETONALE PE DN 1 – CNAIR aloca 3,6 milioane de lei pentru studii de fezabilitate si proiecte tehnice

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunta, intr-un comunicat publicat marti, 6 aprilie, ca a convenit cu Ministerul Transporturilor semnarea unui contract de finantare de peste 3,6 milioane de lei pentru proiectul „Masuri de sporire a capacitatii de circulatie pe DN1- Valea Prahovei, sectorul de drum Comarnic- Predeal”. Proiectul vizeaza elaborarea a șase Studii de Fezabilitate si a șase Proiecte Tehnice de Executie.

Obiectivul general ale proiectului, precizeaza CNAIR in comunicat, este de a spori eficienta economica a retelei de transport din Romania. Obiectivul operational specific este de a aduce imbunatatiri in ceea ce priveste viteza de calatorie intre Comarnic si Predeal, prin descongestionarea traficului pe ruta existenta (DN1), imbunatatind astfel si conectivitatea la nivel regional.

CNAIR, in calitate de Beneficiar al finantarii si Ministerul Transporturilor si Infrastrucurii, in calitate de organism intermediar pentru transport, au convenit in data de 01.04.2021, incheierea Contractului de Finantare nr. 97 pentru proiectul „Masuri de sporire a capacitatii de circulatie pe DN1- Valea Prahovei, sectorul de drum Comarnic- Predeal” in vederea acordarii finantarii nerambursabile alocata prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, in cadrul Axei Prioritare 2- Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, OS 2.5 Apel de proiecte ce vizeaza cresterea gradului de siguranta si imbunatairea conditiilor de mediu pe toate modurile de transport – sprijin pregatire proiecte de investitii, Operatiunea- Cresterea gradului de siguranta si securitate pe toate modurile de transport si reducerea impactului transporturilor asupra mediului”, potrivit comunicatului.

Proiectul anuntat de CNAIR are in vedere elaborarea Studiului de Fezabilitate si a Proiectului Tehnic de Executie pentru șase Obiective de investitie aflate de-a lungul drumului national DN1 – Valea Prahovei in zona Comarnic – Predeal, dupa cum urmeaza:

  • Obiectivul 1: Amenajare pasaj pietonal subteran / suprateran – Piata Centrala din Comarnic intersectie DN 1 cu str. Ghiosesti si amenajare pasaj pietonal subteran / suprateran Primaria Comarnic;
  • Obiectivul 2: Amenajare pasaj pietonal subteran / suprateran – intersectie DN1 cu Str. Crinului (Poiana Tapului), Str.Telecabinei (Busteni) si Str. Panduri (Predeal);
  • Obiectivul 3: Realizare pasaj rutier la intersectia DN1 cu Str. Prahovei (Azuga);
  • Obiectivul 4: Realizare pasaj rutier la intersectia DN1 cu DN73A (Predeal) – Obiectivul 4;
  • Obiectivul 5: Realizare pasaj rutier la intersectia DN1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud);
  • Obiectivul 6: Realizare Pasaj rutier la intersectia DN1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord).

Valoarea totala a proiectului este de 3.686.547,35 lei si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala- 2.629.998,54 lei, 15% contributia proprie- 464.117,37 lei. Perioada de implementare este de 13 luni, respectiv intre data de 01.06.2021 si 30.06.2022 la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor, arata CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.