SE REIA LICITATIA PENTRU LOTUL CHETANI – CAMPIA TURZII – CNAIR vrea sa publice anuntul de participare pe SEAP la sfarsitul lunii aprilie

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) intentioneaza sa scoata la licitatie lotul Chetani – Campia Turzii din A3 la finele lunii aprilie, iar contractul cu noul constructor ar putea fi semnat la finele lunii septembrie, potrivit unui calendar afisat pe site-ul sau. Luna trecuta CNAIR anuntat rezilierea contractului cu constructorul roman Straco pentru acest lot de autostrada, dupa ce acesta a abandonat santierul si nu a respectat obligatiile contractuale.

„In data de 11.03.2021 s-a transmis antreprenorului instiintarea de reziliere a contractului. Calendar estimat procedura de atribuire a contractului pentru finalizarea lucrarilor:

  • finalizare caiet de sarcini, referat de necesitate si transmitere la directia achizitii publice: 01.04.2021;
  • finalizare documentatie de atribuire (criterii de calificare, model contract, factori evaluare): 15.04.2021;
  • transmitere documentatie de atribuire spre validare la ANAP: 16.04.2021;
  • publicare anunt de participare in SEAP: 30.04.2021;
  • depunere oferte: 30.06.2021;
  • analiza si evaluarea ofertelor cu stabilirea ofertantului castigator: 30.08.2021;
  • comunicarea rezultatului procedurii de achizitie publica: 30.08.2021;
  • contestatii: 10.09.2021;
  • semnare contract: 30.09.2021”, se arata pe site-ul CNAIR, la stadiul proiectelor de infrastructura.

Rezilierea a fost contestata de STRACO la Tribunalul Bucuresti

CNAIR a anuntat pe 11 martie ca a notificat antreprenorul in vederea rezilierii contractului pentru proiectarea si executia lucrarilor de constructie a sectorului de autostrada Chetani – Campia Turzii, rezilierea efectiva intrand in vigoare in 14 zile de la notificare.

Joi, 11 martie 2021, CNAIR a notificat antreprenorul Asocierea SC Straco Grup SRL – SC Total Road SRL – SC Specialist Consulting SRL in vederea rezilierii contractului „Proiectare si Executie pentru Realizarea Autostrazii Brasov – Targu Mures – Cluj – Oradea, Sectiunea 2A: Ogra – Campia Turzii, Lotul 3: Chetani – Campia Turzii, km 21+500 – km 37+191”, se mentioneaza in comunicat.

Potrivit sursei citate, decizia rezilierii acestui contract este consecinta faptului ca antreprenorul nu a respectat un numar de 3 instiintari de remediere si a abandonat santierul.

Reprezentantii CNAIR precizeaza ca dupa deschiderea traficului rutier pe Nodul Rutier Chetani, in data de 18 septembrie 2020, „antreprenorul a redus considerabil ritmul de executie a lucrarilor”. Astfel, la data deschiderii traficului, progresul fizic era de 36,81%, iar in prezent progresul fizic inregistrat este de 37,86%, Antreprenorul inregistrand un progres de aproximativ 1% in ultimele cinci luni.

Lumea Infrastructurii a anuntat ca Tribunalul Bucuresti a admis luni, 22 martie 2021, contestatia depusa de compania Straco Grup SRL impotriva deciziei de reziliere a contractului pentru constructia tronsonului Chetani – Campia Turzii.

Solutia a fost pronuntata in dosarul nr. 7780/3/2021* inregistrat la Sectia a VI-a Civila a Tribunalului Bucuresti la o saptamana de la data rezilierii de catre Ministerul Transporturilor a contractului. Conform informatiilor de la Tribunalul Bucuresti, STRACO Grup SRL, prin administrator judiciar CITR Filiala Bucuresti, a solicitat in 18 martie 2021 prin ordonanta presedintiala – executare contract administrativ – suspendarea efectelor instiintarii de reziliere a contractului de lucrari nr. 92/11528/19.02.2015.

Ca atare, in doar trei zile, instanta s-a pronuntat asupra cererii formulate de constructorul roman STRACO GRUP SRL si a dispus suspendarea rezilierii, de indata, pana la solutionarea definitiva a cererii de anulare a suspendarii.

In acelasi timp, Tribunalul Bucuresti a dispus suspendarea si a scrisorii de garantie bancara pentru plata avansului, emisa de UniCredit Bank SA.

Pe 22 martie, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Catalin Drula, a anuntat la randul sau pe pagina sa de Facebook ca rezilierea contractului pentru A3 Chetani – Campia Turzii a fost blocata temporar la Tribunalul Bucuresti, precizand ca nu cunoaste motivele care au stat la baza acestei decizii, dar ca va incerca sa obtina la Curtea de Apel anularea acestei hotarari.

Articolul precedentSTATUL FRANCEZ ISI DUBLEAZA PARTICIPATIA LA AIR FRANCE – Compania aeriana are dificultati financiare dupa un an de pandemie
Articolul următorPROIECTUL DE BUGET AL CAPITALEI PE 2021, IN DEZBATERE PUBLICA – Nicusor Dan anunta cateva „surprize” privind soarta proiectelor de infrastructura

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.