TIC TAC PENTRU MAGAZINELE DE LA METROU – Metrorex avertizeaza: „Termenul pentru eliberarea spatiilor comerciale expira la miezul noptii”

Compania Metrorex condusa de Stefan Paraschiv (foto) a lansat numaratoarea pentru eliminarea spatiilor comerciale de la metrou. Reprezentantii companiei au inceput numaratoarea inversa pentru eliberarea spatiilor de la metrou de catre comercianti, anuntand ca in pe 2 aprilie 2021, la orele 00.00 va expira termenul acordat pentru dezafectare, astfel incat vor fi declansate procedurile de evacuare.

Avertismentul Metrorex este extrem de clar, fiind subliniat faptul ca „ocuparea fara drept a domeniului public al statului este o incalcare flagranta a legii”.

Aceeasi pozitie fata de spatiile de la metrou a avut si ministrul Transporturilor Catalin Drula care a transmis public faptul ca nu va accepta ca respectivele suprafete din subteran pe care in prezent se afla magazine sa fie administrate ca si cum ar fi proprietatea privata a cuiva. In acelasi timp, Drula puncta ca nu va face decat sa aplice legea si sa urmareasca interesul public: „Vom restabili legalitatea in spatiile de metrou. Nu este normal ca spatiile sa fie administrate ca si cum ar fi proprietate privata. Eu nu fac decat sa aplic legea si sa urmaresc interesul public”.

Amintim ca in 25 martie 2021, Metrorex a notificat Sindomet Servcom SRL, firma detinuta de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, organizatie sindicala condusa de Ion Radoi, care administreaza spatiile comerciale de la metrou ca, in regim de urgenta, sa elibereze si sa predea toate spatiile comerciale amplasate in incinta statiilor de metrou pana la data de 2 aprilie 2021. La baza acestei notificari a stat faptul ca expirase contractul inca din 2018, iar compania Sindomet fusese notificata de mai multe ori sa dezafecteze aceste spatii comerciale

Redam comunicatul Metrorex:

Metrorex avertizeaza ca termenul pentru eliberarea spatiilor comerciale expira la miezul noptii. Saptamana viitoare vor incepe procedurile de evacuare.
Compania Metrorex avertizeaza, pe aceasta cale, ca termenul acordat pentru eliberarea spatiilor comerciale, care functioneaza ilegal pe domeniul public al statului, expira la miezul noptii.
Contractul de asociere in participatiune dintre Metrorex si firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public facandu-se fara drept, in prezent.
De asemenea, pentru spatiile comerciale nu au fost identificate autorizatii de construire emise.
Pericolul pe care acestea il reprezinta pentru siguranta calatorilor si a infrastructurii de metrou este unul iminent pentru ca:
● spatiile reprezinta obstacole in calea de evacuare in caz de urgenta;
● ingreuneaza accesul la hidrantii interiori;
● nicio constructie dupa 2010 nu are aviz ISU.
Pentru corecta informare a publicului, reiteram faptul ca statiile de metrou reprezinta proprietate publica a statului, data in concesiune companiei Metrorex.
Ocuparea fara drept a domeniului public al statului este o incalcare flagranta a legii. Lipsa autorizatiei de construire si nerespectarea normativelor de siguranta reprezinta o adevarata urgenta de siguranta si ordine publica.

Articolul precedentDRUM EXPRES PANA LA GRANITA CU UNGARIA – CNAIR a semnat Contractul de Finantare pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate si a Proiectului Tehnic pentru Drumul Expres Satu Mare – Oar
Articolul următorINVESTITII IN INFRASTRUCTURA FEROVIARA – Lucrarile de modernizare a statiei de cale ferata Bartolomeu, estimate la 44 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.