JALE LA TAROM SI AEROPORTURI BUCURESTI – 65% din personalul de la Tarom este bagat in somaj tehnic pentru 6 luni. Aeroporturi Bucuresti ofera 6 salarii compensatorii angajatilor care pleaca de buna voie

Nenororcire in transportul aerian, probabil cel mai afectat sector din cauza pandemiei de covid-19, care a inchis ori restrictionat granitele in ultimul an, provocand pierderi uriase din punct de vedere economic. Incepand cu 1 aprilie 2021 65% din personalul angajat la Tarom, reprezentand peste 700 de persoane, va intra in somaj tehnic timp de 6 luni. De cealalata parte, la CN Aeroporturi Bucuresti s-a aprobat oficial acordarea a 6 salarii compensatorii angajatilor care pleaca voluntar.

De la 1 aprilie, Tarom trimite in somaj tehnic 65% din personal

In ce priveste masura de trecere in somaj tehnic a angajatilor, pe care Tarom o va implementa incepand cu 1 aprilie 2021, aceasta a fost luata in baza proiectului de restructurare pe care Tarom l-a conceput si care prevedea redrestarea companiei, dupa ce in 2020 a inregistrat pierderi de 431 milioane lei. Prin aceasta masura, preciza Tarom la inceputul anului, ar urma sa se reduca costurile companiei cu circa 8 milioane euro. Compania Tarom opereaza in prezent circa 20% din cursele pe care le avea inainte de pandemie:
„Astfel, intr-un context de piata extrem de dificil, redresarea companiei intr-un termen scurt a devenit critica, fiind necesar ca masurile de reducere de costuri implementate deja in perioada de lock-down (somaj tehnic pentru categoriile de personal cu activitate redusa, desfiintarea mai multor agentii interne si externe, implementarea unui program de plecari voluntare, reducerea cheltuielilor de operare, conservarea aeronavelor la sol) sa fie dublate de masuri cu impact pe termen mediu si lung”, se arata intr-un comunicat al TAROM.

Florin Citu a cerut restructurari la companiile care ies in pierdere

Despre masurile de restructurare a personalului de la Tarom anuntate inca din februarie 2021, a vorbit, la inceputul lunii martie 2021, si premierul Florin Citu care a opinat ca reforma trebuie sa inceapa „prin stoparea cresterii anvelopei salariale si fortand reforma in interiorul sistemului”.

„Reforma asa incepe, prin stoparea cresterii anvelopei salariale si fortand reforma in interiorul sistemului. (…) TAROM a tot incercat sa se restructureze pana anul trecut, cand programul de restructurare a fost foarte bine conditionat, deci fluxul de bani de la buget a fost conditionat de un program de restructurare si au inceput sa faca restructurare la TAROM si eu cred ca va fi al doilea exemplu de succes. Si este un domeniu dificil in momentul acesta sa ai succes cu o restructurare, dar in directia in care merge TAROM mi se pare ca este o directie corecta. De ce nu o aplica si altii, vom vedea”, preciza premierul Florin Citu despre decizia Tarom de a trimite acasa personalul companiei.

Aeroporturi Bucuresti rasplateste bunavointa angajatilor de a pleca inainte sa fie dati afara

CN Aeroporturi Bucuresti da bani in plus angajatilor care pleaca de buna voie

De cealalta parte, CN Aeroporturi Bucuresti. potrivit unui document prezentat de PSNews, a mandatat conducerea executiva, prin Hotararea nr. 5 a Consiliului de Adminstratie din data de 23 martie 2021, „sa identifice persoanele din cadrul companiei care sunt eligibile pentru plecari voluntare prin compensarea acestora cu 6 salarii compensatorii”. Documentul este semnat de presedintele Consiliului de Administratie al CN Aeroporturi Bucuresti, Florin Tancu.

Articolul precedentNOI PROBLEME PENTRU CEI DE LA VOLKSWAGEN – Producatorul auto recheama 150.000 de vehicule pentru defectiuni ale airbagurilor
Articolul următorCIFRELE PE SINE – Transportul feroviar, afectat semnificativ de covid-19. Romania a inregistrat printre cele mai scaderi din UE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.