MARCA MINI VA PRODUCE EXCLUSIV MASINI ELECTRICE – Producatorul auto renunta la motorul pe combustie din 2030

Marca Mini se alatura companiilor auto care din 2030 vor produce doar masini 100% electrice, spun surse citate de Bloomberg. Marca din grupul BMW se va adauga la lista deschisa de companii precum Ford Europe, Bentley, Jaguar si Volvo.

Mini vinde un singur model electric in prezent, Mini Cooper SE, iar preturile pentru intreaga gama Mini variaza intre aproape 21.000 de euro pentru Mini ONE cu 75 CP si 45.000 de euro pentru variantele super-sport JC Works care au motor de 306 CP.

Mini a vandut anul trecut in Europa cu 20% mai putine masini decat in 2019, totalul fiind de 172.000. Intre 2001 si 2010 vanzarile Mini nu au depasit 150.000 de masini in niciun an, iar cel mai bun an a fost 2018, cu aproape 217.000 masini.

La sfarsitul anului 2020, desi nu a mers atat de departe incat sa confirme datele anuntate de Bloomberg, Mini si-a dezvaluit planul de a „permite clientilor din intreaga lume sa conduca fara emisii cu o familie de modele complet electrificata”.

Sursele citate de Bloomberg spun ca prin 2025 vor fi lansate ultimele modele noi Mini cu motor cu combustie interna si planul este ca in 2027 modelele full-electrice sa reprezinte jumatate din vanzarile marcii.

In perioada de tranzitie, producatorul auto anunta ca va oferi in continuare „motoare pe benzina si diesel extrem de eficiente, care continua sa fie o solutie ideala pentru grupurile-tinta si regiunile ale caror nevoi de mobilitate nu sunt inca satisfacute de vehiculele complet electrice”, potrivit autocar.co.uk

Mini ar fi cel mai recent producator care a anuntat o accelerare rapida a tranzitiei catre electrificarea motoarelor auto, in conformitate cu eliminarea treptata a motoarelor pe combustie de catre guvernul britanic. Compania britanica Jaguar va renunta la combustie cu cinci ani mai devreme decat Mini ca parte a planului sau dramatic de reinventare, iar Ford va vinde masini electrice numai in Europa incepand cu 2030, moment in care Volvo va inceta si vanzarea masinilor cu combustie.

Articolul precedentNICUSOR FINALIZEAZA UN PETIC DIN PRELUNGIREA GHENCEA – Primarul Capitalei da in folosinta un tronson Prelungirea Ghencea. Pentru un alt tronson sunt necesare exproprieri
Articolul următorMINISTRUL DRULA DEBLOCHEAZA SANTIERELE MARILOR PROIECTE – A fost semnat Ordinul pentru plata DAB-urilor. Punerea in aplicare a Ordinului duce la fluidizarea platilor si accelerarea lucrarilor pe santiere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.