LINIA TRAMVAIULUI 21, EXTINSA PANA IN JUDETUL ILFOV – Primarul Sectorului 2 vrea sa includa acest proiect in PNRR

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (foto), a declarat duminica, 14 martie, la Digi 24, ca a discutat cu ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, sa includa in Planul National pentru Redresare si Rezilienta (PNRR) un proiect ce vizeaza prelungirea liniei tramvaiului 21 pana in judetul Ilfov, unde ar urma sa mute Uzina de Reparatii Atelierele Centrale (URAC) din cadrul Societatii de Transport Bucuresti, in locul careia vrea sa construiasca un parc.

Edilul a facut declaratii si despre Pasajul Doamna Ghica, unde crede ca ar trebui sa existe o cale de rulare pentru tramvaie. O zi mai tarziu, respectiv luni, 15 martie, primarul Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat ca Primaria Municipiului Bucuresti nu va mai aloca in 2021 fonduri pentru lucrarile de la Pasajul Doamna Ghica, care ar urma sa fie preluate de primaria de sector.

Putem face un parc in locul uzinei de tramvaie (n.r. URAC), numai ca trebuie sa ducem uzina undeva in afara orasului. Pentru asta am vorbit cu ministrul Proiectelor Europene sa includem in PNRR extinderea liniei tramvaiului 21 in judetul Ilfov, astfel incat sa se poata muta acolo uzina”, a spus Radu Mihaiu duminica, intr-o emisiune la Digi 24.

Radu Mihaiu crede ca acest proiect ar rezolva si o alta problema, a autobuzelor care vin din Ilfov pe Soseaua Colentina si stau la Obor cu motorul pornit, si iarna, si vara.

Edilul Sectorului 2 vrea sa finalizeze Pasajul Doamna Ghica pana la sfarsitul mandatului

Edilul a spus ca nu poate promite ca acest proiect se va finaliza in mandatul sau, pentru ca este un proiect complex, care necesita mai mult de patru ani pentru a fi dus la bun sfarsit.

La finalul acestui mandat mi-as dori sa fie gata Pasajul Doamna Ghica”, a raspuns Radu Mihaiu.

Lucrarile la Pasajul Doamna Ghica si la alte obiective de investitii sunt sistate din cauza popririlor pe conturile PMB facute de omul de afaceri Costica Constanda.

Reamintim ca primarul Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat inca de la inceputul lunii mrtie ca in bugetul Primariei Capitalei pe 2021 nu sunt bani pentru investitiile la Prelungirea Ghencea, Park&Ride Granitul si Pasajul Doamna Ghica si ca ar dori ca acestea sa fie continuate de primariile de sector sau de Compania Nationala de Investitii. Nicusor Dan a reluat luni, 15 martie, aceasta afirmatie, anuntand ca lucrarile de la Doamna Ghica vor fi preluate de primaria Sectorului 2, in timp ce PMB se va ocupa in continuare de Prelungirea Ghencea.

Am avut o discutie cu Primaria Sectorului 2 ca sa-l preia. Nu figureaza bani din partea PMB pentru Doamna Ghica, mai putin datoriile pe care le avem si vrem sa le platim”, a declarat Nicusor Dan luni, 15 martie.

Linie de tramvai la Doamna Ghica

Radu Mihaiu a explicat la Digi 24 ca in acest moment Primaria Sectorului 2 este in stadiul in care analizeaza documentele santierului de la Doamna Ghica.

Analizam actele, pentru ca situatia este foarte complicata”, a declarat primarul

Pe de alta parte, primarul Sectorului 2 a precizat ca pasajul trebuie sa aiba si spatiu prevazut pentru viitoarea linie de tramvai Berceni-Pipera.

Este foarte important pentru mine si pentru locuitorii Sectorului 2 ca acest pasaj sa aiba tramvai. Vorbim depsre doua cartiere-dormitor ale Bucurestiului, ai caror locuitori ar putea ajunge rapid in zona de birouri din Pipera, rezolvand astfel si o problema de trafic. Doamna Firea l-a facut repede si nu a mai fost prevazuta linie de tramvai. Pe Doamna Ghica, pana la Piata Delfinului, este prevazut spatiu pe mijloc pentru viitoarele linii”, a mai spus Radu Mihaiu.

Articolul precedentCAPITALA ARE TRAMVAIE IN 2022 – Nicusor Dan asteapta unda verde de la ANAP pentru semnarea contractului cu Astra Arad
Articolul următorNICUSOR FINALIZEAZA UN PETIC DIN PRELUNGIREA GHENCEA – Primarul Capitalei da in folosinta un tronson Prelungirea Ghencea. Pentru un alt tronson sunt necesare exproprieri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.