MODERNIZAREA CAII FERATE BUCURESTI-CRAIOVA – Licitatii pentru studii de fezabilitate si proiecte tehnice in valoare de 97 milioane lei

Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” SA a lansat licitatiile deschise, in valoare totala de 97,2 milioane de lei, pentru studiile de fezabilitate si proiectele tehnice necesare modernizarii a doua subsectiuni ale liniei de cale ferata Bucuresti – Craiova, in lungime de 110 kilometri.

Astfel, in urma modernizarii, trenurile de calatori ar urma sa atinga o viteza maxima de 160 km/ora, respectiv de 120 km/ora pentru trenurile de marfa, se mentioneaza intr-un comunicat remis vineri de CFR SA.

Studiile de fezabilitate si proiectele tehnice se vor realiza pe 2 subsectiuni, prima fiind Bucuresti Nord – Rosiori Nord, in lungime de 96 kilometri, iar ce de-a doua fiind Rosiori Nord – Craiova, in lungime de 110,2 kilometri.

Studiile de fezabilitate si proiectele tehnice au drept scop identificarea solutiilor optime pentru modernizarea liniei de cale ferata, atat din punct de vedere tehnic, operational, economic, financiar, cat si al impactului asupra mediului si al schimbarilor climatice, potrivit CFR SA.

Obiectivul general al celor 2 contracte este modernizarea infrastructurii feroviare pe tronsonul Bucuresti – Craiova pentru cresterea numarului de pasageri si a volumului de marfuri transportate. De asemenea, obiectivele specifice sunt: cresterea vitezei de circulatie si, implicit, reducerea duratei de calatorie pe intreaga sectiune; cresterea numarului de calatori, inclusiv a numarului de turisti; cresterea volumului de marfuri transportate la nivel intern si international; imbunatatirea conditiilor de calatorie si cresterea gradului de siguranta, gestionand in acelasi timp impactul asupra mediului, in conformitate cu standardele europene”, se arata in anuntul publicat in Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP).

Valoarea estimata a contractelor este de 45.555.581,25 lei fara TVA pentru subsectiunea 1 Bucuresti Nord – Rosiori Nord si de 51.724.566 lei fara TVA pentru subsectiunea 2 Rosiori Nord – Craiova.

Finantarea este asigurata din Fondul de Coeziune, prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – CEF Sector Transport, in procent de 85% din valoarea eligibila, iar restul sumei va fi suportat de la Bugetul de stat, conform comunicatului.

Durata contractelor este de 23 de luni. Anunturile de participare la procedurile licitatiilor deschise si documentatiiile de atribuire sunt disponibile in SEAP, la adresa www.e-licitatie.ro.Termenul limita pentru primirea ofertelor este 5 aprilie 2021.

Articolul precedentDIRECTORUL METROREX A DEMISIONAT – Gabriel Mocanu cere incetarea mandatului dupa ce Drula a criticat majorarea salariilor din Metrorex
Articolul următorCNAIR ANUNTA MODIFICARI IN CONTRACT – Termenul de finalizare a lucrarilor de reabilitare a DN 56, Craiova- Calafat, prelungit cu doi ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.