NOU DEZASTRU PENTRU INDUSTRIA AVIATICA – Boeing cere retragerea la sol a 128 de aeronave dupa incidentul de sambata

Constructorul american de avioane Boeing a solicitat imobilizarea la sol a 128 de avioane comerciale de tip Boeing 777 din intreaga lume, dupa ce o aeronava de acest tip a companiei United Airlines a fost nevoita sa se intoarca si sa efectueze o aterizare de urgenta dupa ce a avut probleme la unul dintre motoare.

In timp ce Autoritatea Federala pentru Aviatie din SUA (FAA) a ordonat duminica inspectii suplimentare asupra anumitor avioane comerciale de tip Boeing 777, compania aeriana americana United Airlines, caruia ii apartinea avionul implicat in incidentul din Colorado, precum si principalele companii aeriene japoneze, JAL si ANA, au imobilizat la sol aparatele echipate cu un motor similar cu cel care a provocat incidentul de sambata, informeaza AFP.

Pe durata anchetei in curs, am recomandat suspendarea operatiunilor pentru 69 de avioane Boeing 777 aflate in serviciu si a 59 de avioane echipate cu motoare Pratt&Whitney 4000-112”, a informat Boeing intr-un comunicat citat de AFP.

United Airlines a precizat ca a decis, in mod voluntar, sa retraga din serviciu cele 24 de avioane Boeing 777 din flota sa estimand ca „doar un mic numar de clienti vor fi incomodati”.

In acelasi timp, companiile Japan Airlines (JAL) si All Nippon Airways (ANA) au anuntat ca au imobilizat la sol 13 respectiv 19 avioane echipate cu motoare Pratt&Whitney 4000, adaugand ca au evitat anularea de zboruri prin utilizarea altor aparate. Potrivit postului de televiziune NBC News, responsabilii federali americani au declarat ca si Coreea de Sud utilizeaza avioane echipate cu motoare de tip Pratt&Whitney 4000.

Un Boeing 777 United Airlines cu 231 de pasageri la bord si 10 membri ai echipajului se indrepta spre Honolulu (Hawaii) cand a trebuit sa se intoarca si sa efectueze o aterizare de urgenta dupa probleme aparute la motorul din dreapta, a declarat compania aeriana. Imobilizarea la sol a avioanelor de tip Boeing 777 vine la scurt timp dupa ce au fost reluate zborurile cu avioanele de tip Boeing 737 MAX. Acest avion a avut interdictie de zbor incepand din luna martie 2019, ca urmare a doua accidente care au provocat 346 de morti.

Articolul precedentANUNT CNAIR – 12 oferte pentru proiectarea si executia a 41 de kilometri din Autostrada Transilvania
Articolul următorCFR LANSEAZA O NOUA LICITATIE – Studiu de fezabilitate si proiect tehnic pentru modernizarea caii ferate Apahida-Suceava

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.