AUTOSTRADA DE CENTURA BUCURESTI SUD – S-a emis ordinul de incepere a lucrarilor pentru lotul 1 al A0

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Catalin Drula (foto stanga) alaturi de reprezentantii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au inmanat ordinul de incepere a lucrarilor pentru lotul 1 al Autostrazii de Centura Bucuresti. El a declarat ca o mare parte a celor doua loturi ale Autostrazii de Centura Bucuresti (A0) ar urma sa fie data in circulatie pana la finalul anului 2022, urmand ca restul proiectului sa fie finalizat in 2023.

Lucrarile sunt executate de catre Alsim Alarko Sanayi Tesisleri veTicaret A.S. in baza unui contract de peste 830 de milioane de lei semnat inca din 2019. Lotul 1 al Autostrazii de Centura Bucuresti are o lungime de 16,93 kilometri.

Potrivit contractului, firma are la dispozitie 30 luni pentru perioada de executie a lucrarilor si 60 de luni pentru perioada de garantie a acestora. Lucrarile au ca termen de finalizare prima jumatate a anului 2023.

Aceeasi firma din Turcia lucreaza si pe lotul 2, adiacent, lung de aproape 16 km. Cele doua loturi care ar trebui sa fie gata in 2023 ajung de la intersectia cu autostrada A2 pana in zona Dn6/Clinceni.

Stim foarte bine ce importanta au cele doua inele de autostrada pentru noi, romanii. Le uram colegilor nostri din Republica Turcia mult succes. Ne dorim ca lucrarile sa fie de cea mai buna calitate, ca proiectul sa fie livrat la timp si ca pe teren sa existe mobilizare generala, astfel incat, pana la finalul anului 2022, sa dam in circulatie cea mai mare parte a celor doua loturi, urmand ca restul sa fie livrat in 2023, conform contractului. Am incredere in acest parteneriat si va ofer sprijinul nostru”, a afirmat Catalin Drula, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Catalin Drula a vizitat loturile 1 si 2 ale A0 si, insotit de reprezentantii CNAIR, a inmanat ordinul de incepere a lucrarilor pentru primul lot. La eveniment a fost prezent ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti, Fusun Aramaz, si antreprenorul turc care a fost desemnat castigator al licitatiei.

Ministrul a inspectat si lucrarile aflate deja in desfasurare pe lotul 2 al A0, acolo unde acelasi constructor turc este mobilizat pe teren, de anul trecut. Catalin Drula a transmis ca se asteapta la un avans consistent in 2021, in conditiile in care exproprierile au fost finalizate in decembrie 2020.

Articolul precedentSE REIA LICITATIA PENTRU AUDITAREA CFR – Licitatia lansata anterior, anulata dupa ce au fost depuse oferte inacceptabile sau neconforme
Articolul următorCNAIR ANUNTA LUCRARI DE REPARATII PE A2 – Trafic deviat si restrictii de viteza pe Autostrada Soarelui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.