DRULA I-A CHEMAT LA MINISTER PE LIDERII FEDERATIILOR SINDICALE FEROVIARE – Salariile angajatilor si investitiile in calea ferata au tinut afisul discutiilor

Ministrul Transporturilor Catalin Drula s-a intalnit marti, 9 februarie 2021, cu liderii federatiilor sindicale pentru a discuta despre principalele probleme cu care se confrunta salariatii din calea ferata si pentru a gasi impreuna solutiile pentru rezolvarea acestor deficiente. La sedinta organizata la sediul Ministerului Transporturilor au participat si reprezentantii managementului companiilor din calea ferata aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Conform precizarilor facute intr-un comunicat al ministerului, discutiile s-au concentrat pe „creionarea bugetului si a programelor investitionale ale companiilor feroviare”.

La intalnire, ministrul Catalin Drula i-a asigurat pe liderii sindicali ca in el vor gasi „cel mai sincer partener de dialog” care nu se va limita la a promite ca sprijina sectorul feroviar, ci va actiona proactiv.

Redam in continuare comunicatului Ministerului Transporturilor din 9 februarie 2021:

„La initiativa ministrului Catalin Drula a avut loc astazi, 9 februarie 2021, intâlnirea cu liderii federatiilor sindicale feroviare. La sedinta, alaturi de partenerii sociali, au participat si reprezentantii managementului companiilor din calea ferata aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

In cadrul discutiilor, liderii sindicali au prezentat conducerii ministerului principalele probleme cu care se confrunta salariatii din calea ferata precum si solutiile prin a caror implementare considera posibila rezolvarea acestora. Discutiile s-au axat si pe creionarea bugetului si programelor investitionale ale companiilor feroviare.

Am vrut ca prima intâlnire sa o am cu dumneavoastra si pentru a transmite un semnal legat de importanta pe care o acord sectorului feroviar in mandatul meu. In mine aveti cel mai sincer partener de dialog deoarece nu vreau sa ma inscriu in acea categorie de ministri care doar au promis si de fapt nu au ajutat sectorul feroviar. Nu o sa vin la dumneavoastra si o sa va spun ca situatia este roz când stiti si dumneavoastra ca nu e asa. Vreau sa avem un adevarat parteneriat bazat pe sinceritate si profesionalism pentru ca asa putem rezolva din problemele pe care le are calea ferata. Echipa mea de la Minister analizeaza posibilitatea implementarii unor solutii care sa fie vizibile pe termen scurt. Stiu foarte bine ca investitiile sunt extrem de importante si de aceea pot sa le spun tuturor ca este anul marilor investitii in calea ferata. De aceea va propun ca genul acesta de intâlniri sa aiba un caracter periodic, fie ca ne vedem in aceasta formula sau cu secretarul de stat coordonator al domeniului feroviar”, a declarat ministrul Catalin Drula, conform comunicatului Ministerului Transporturilor.

Discutiile vor continua si cu partenerii sociali care activeaza in celelalte domenii gestionate de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

Articolul precedentUPGRADE LA AEROPORTUL KOGALNICEANU – Licitatie de peste 22 milioane lei pentru modernizarea Aeroportului din Constanta
Articolul următorAKTOR GRECIA: VIITORUL SUNA A TRECUT – Tandemul Koutras/Katsias, aproape de preluarea portofoliului de lucrari in derluare din Romania, de peste 1 miliard euro. Reggeborgh, noul actionar olandez al Ellaktor Grecia trebuie sa decida soarta Aktor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.