SOARTA TAROM, IN CEATA – Va fi privatizata?

Persista incertitudinea cu privire la soarta TAROM. Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, evita sa dea un raspuns precis la intrebarea daca operatorul national aerian va fi privatizat. In interviul din 26 ianuarie 2021, de la TVR, Drula a fost confruntat cu acuzatiile venite din partea PSD, potrivit carora guvernul PNL-USR ar intentiona sa vanda toate companiile de stat. Fata de aceste acuzatii, ministrul USR s-a multumit sa promita ca va eficientiza TAROM.

Iata principalele explicatii ale lui Catalin Drula:

Am vazut ca asta este tema lor (n.r. a PSD-istilor). Nu lasam tara fara nimic. Din pacate, cu exceptia uneia, toate companiile din subordinea ministerului au avut pierderi foarte mari – sute de milioane – in 2020. Le-am cerut planul de restructurare si de reforma. Trebuie gasite modalitati sa le aducem pe eficienta. Si pana nu le aducem pe eficienta, eu cred ca orice discutie despre viitorul lor e inutila. Pentru TAROM e acel ajutor de restructurare. Ei deja au scazut de la 1.800 la 1.500 de oameni. Au fost plecari voluntare.

Ei aveau o marime dubla de angajati fata de o companie de dimensiuni similare ca marime a flotei si numar de pasageri transportati. Eu am o echipa de oameni foarte buni (cu profil de finantisti si auditori in aviatie) care se uita la planul acesta impreuna cu managerul si se asigura ca e pe bune. Eu nu vreau sa mai bagam 200 de milioane de Euro in TAROM si dupa sapte ani sa avem discutia asta si alt ministru sa mai bage inca 200 de milioane”.

Nimic precis in timp

Solicitat sa precizeze un orizont de timp pentru planul de eficientizare a TAROM, CFR Marfa si, in general, pentru infrastructura de transport din Romania, in conditiile in care romanii nu mai au rabdare sa tot fie dusi cu vorba, ministrul Catalin Drula a vorbit despre primavara anului 2021.

In orice caz: sunt niste termene rezonabile pentru TAROM. Daca in primavara n-avem planul asta aprobat, nu se poate merge mai departe. La fel si CFR Marfa e o urgenta. Evident: miracole nu se pot face. Cred ca e a treia saptamana la minister. Eu livrez in fiecare zi lucruri pentru societate. Incerc sa fac maxim, ca sa livrez cat mai multe. Nu se pot face miracole peste noapte, dar fiecare minut de zi de munca in care nu sunt cu copiii mei ma lupt sa facem o diferenta pentru infrastructura din tara asta”, a incheiat demnitarul.

Articolul precedentINFRASTRUCTURA PE HARTIE – Ministrul Catalin Drula promite record de investitii in 2021
Articolul următorNOI REGULI PENTRU ATERIZAREA PE AEROPORTURI – Consiliul UE schimba regulile pentru deblocarea traficului aerian dupa covid-19

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.