Francezii de la Alstom, ii ajuta pe bulgari (BDZ Passenger Services), sa-si modernizeze flota de trenuri. Investitia depaseste deja suma de 500 mii euro. Concret, vorbim despre o flota de 46 de trenuri bulgaresti, pe care le modernizeaza francezii de la Alstom, in baza unui contract de mentenanta incheiat intre cele doua parti.
Mai exact, in decembrie 2019, BDZ Passenger Services si Alstom au semnat un contract pe cinci ani pentru intretinerea materialului rulant, pentru 46 de trenuri din flota BDZ. Contractul prevede servicii de intretinere completa, constand in intretinere preventiva si corectiva, precum si revizii generale pentru 46 de trenuri non-Alstom, 22 diesel si 24 electrice, totalizand 126 de vagoane.
In ciuda perioadei dificile pe care o traverseaza, atat francezii, cat si bulgarii, cele doua parti implicate (Compania nationala bulgara de transport feroviar de calatori BDZ Passenger Services) si Grupul industrial francez, Alstom, anunta stadiul avansat in care se afla proiectul de mentenanta.
Astfel:
– trei depouri au fost modernizate;
– 26 de trenuri dintr-un total de 46 sunt in operare la momentul actual.
Mai mult, un numar de peste 50 de persoane sunt dedicate in intregime acestui proiect, atat de la Alstom, cat si 20 de angajati locali, respectiv furnizori bulgari.
Urmare a efortului sustenabil depus de ambele parti, rezultatele sunt fara echivoc. Drept urmare, cele trei depouri din Sofia, Varna si Plovdiv, au for renovate si modernizate, in intregime, in perioada mai – septembrie 2020.
Iata ce spun reprezentantii Alstom:
David Laurent, directorul Alstom pentru servicii de mentenanta, pentru regiunea Europa Centrala si de Est, a precizat:
“Echipele noastre au lucrat pentru a imbunatati conditiile de mentenanta, cu ajutorul echipamentelor si practicilor moderne, pentru a reduce timpul de nefunctionare al materialului rulant existent. Vrem sa ne asiguram ca depourile vor functiona eficient pentru a putea pune in serviciu mai multe trenuri in fiecare dimineata”.
Gabriel Stanciu, director general Alstom pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova, a explicat:
“Lansarea acestui proiect in timpul unei pandemii globale este o provocare neasteptata, pe care Alstom o abordeaza cu eforturi mari de echipa, impreuna cu clientul si expertii in servicii de mentenanta ai Grupului. Avem echipa de tehnicieni romani, angajati bulgari, precum si numerosi furnizori locali care lucreaza impreuna non-stop pentru succesul acestui proiect. Am dezvoltat si vom continua sa dezvoltam parteneriate locale pentru a asigura servicii si piese de schimb pentru serviciile de mentenanta”.
Iata ce spune reprezentantul bulgar:
Lyuben Nanov, director general BDZ Passenger Services, a subliniat:
“In ciuda intarzierilor neasteptate cauzate de criza sanitara globala, lucrarile sunt acum pe drumul cel bun si ne bucuram sa raportam progresele publicului larg, beneficiarilor nostri. Aceste trenuri isi vor recapata conditia, iar eforturile de restaurare si intretinere vor permite o functionare extinsa cu inca zece ani.”
Cine sunt cei de la Alstom?
Alstom este un actor important in domeniul serviciilor de mentenanta a materialului rulant, cu o experienta de 35 de ani in domeniu, oferind servicii de mentenanta din 100 de unitati in 30 de tari.
Alstom activeaza in Romania de peste 25 de ani si detine pozitii de lider in solutii de control al traficului si de electrificare feroviara. Din 2004, Alstom furnizeaza servicii complete de intretinere pentru cele 83 de trenuri non-Alstom ale flotei metroului din Bucuresti.
Compania are in prezent peste 500 de angajati si deruleaza proiecte multiple de reabilitare si modernizare a cailor ferate la nivel national, in diferite etape de implementare.