29 DE LUNI PANA LA PRIMUL TREN METROPOLIS – 30 de trenuri vor circula pe Magistrala 5 din Bucuresti

29 de luni mai au de asteptat bucurestenii pana cand vor circula cu primul tren Metropolis. Trenul este fabricat si livrat de Alstom si in total vor fi 30 de trenuri care vor circula pe cea mai noua Magistrala din Bucuresti, M5.

Mai precis, producatorul Alstom a anuntat cu fast, faptul ca a castigat contractul de livrare a noilor trenuri pentru Metrorex S.A., iar 30 este numarul total al trenurilor care vor fi livrate si vor circula pe M5.

Mai mult, 100 milioane euro reprezinta valoarea contractului pentru primele 13 trenuri ce vor fi livrate. La acest contract se poate adauga o clauza de prelungire prin care Alstom sa pluseze cu inca 17 trenuri.

In acest context, valoarea totala a proiectului poate atinge cu usurinta suma de 240 milioane euro.

Specificatiile tehnice ale trenurilor Metropolis

Fiecare dintre trenurile cu sase vagoane pentru Bucuresti va avea 216 de locuri intr-un aranjament longitudinal si va oferi doua zone speciale de acces pentru pasagerii cu mobilitate limitata. Trenurile au o configuratie specifica, personalizata pentru metroul din Bucuresti. Explicit au:

carcase de caroserie din otel inoxidabil de 114 metri lungime si 3 metri latime, asigurand o capacitate totala de 1.200 de calatori.

Configuratia finala, culorile si finisajele vor fi complet personalizate in functie de cerintele clientului, care urmeaza sa fie stabilite in etapa de proiectare colaborativa. Totodata, trenurile vor avea la bord unitati CBTC, pentru a fi compatibile cu cea mai recenta tehnologie de semnalizare pe cale.

Trenuri noi, pasageri multumiti

Pasagerii vor beneficia de o serie de inovatii pentru a face trenurile mai eficiente si mai confortabile, inclusiv atenuarea zgomotului intern, patru usi duble pe lateralul fiecarui vagon, geamuri mari, iluminare cu LED si informatii in timp real pentru pasageri, cum ar fi harta dinamica a traseului. Trenurile au caracteristici care permit un flux optim de calatori: usi largi, treceri mari si zone dedicate pentru persoanele cu dizabilitati.

Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova, a declarat:

Suntem foarte mandri de acest contract, mai ales ca vom vedea trenurile Alstom pentru prima data in Romania. Experienta de metrou de clasa mondiala a Alstom a fost apreciata in intreaga lume in ultimii 30 de ani, iar acum pasagerii romani se vor putea bucura de ea. Suntem bucurosi sa vedem leadership-ul nostru in productia de trenuri, pe langa intretinere, recunoscut de clientul nostru roman”.

Ce stim despre Alstom Metropolis?

Gama de metrou Alstom Metropolis functioneaza de peste 20 de ani in intreaga lume, flexibilitatea oferind o gama larga de configuratii posibile. Printre cei 60 de clienti ai metroului Alstom din intreaga lume figureaza metrope ca: Paris, New York, Londra, Amsterdam, Singapore, Riyadh, Dubai, Sydney si Montreal.

Articolul precedentPESTE 5 MILIOANE EURO PENTRU MODERNIZAREA COMPLEXULUI FEROVIAR BUCURESTI – CFR SA si AEIR au facut marele anunt
Articolul următorROMANIA ESTE IN EVUL MEDIU LA CAPITOLUL AUTOSTRAZI – Doar 26 din 899 km au fost dati in folosinta in 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.