O NOUA COMPANIE AVIATICA IN ROMANIA – AirConnect va avea patru aeronave si va opera curse interne si zboruri charter

Pe piata din Romania, se lanseaza o noua companie aeriana, ce va opera curse interne si zboruri tip charter. Se numeste AirConnect si este o companie romaneasca condusa de specialisti in aviatie. Conducerea executiva AirConnect este formata din Dorin Ivascu, presedinte al Consiliului de Administratie (care detine Romanian Airport Services), Tudor Constantinescu, director general, (fost director operational la Blue Air) si Florin Necula, director operational. 

Prima aeronava AirConnect a ajuns, joi, 7 iulie 2022, pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa

Inaugurarea are loc intr-un moment tensionat in sectorul aviatic. Peste 7.000 de zboruri au avut intarzieri sau au fost anulate, anul acesta, pe aeroportul Otopeni, potrivit Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti. Astfel de situatii sunt tot mai intalnite in ultimele luni, odata cu inceperea sezonului vacantelor, din cauza lipsei de personal si a problemelor cu rotatia aeronavelor.

,,Poate nu intamplator, AirConnect isi face aparitia intr-un context dificil pentru piata aviatica din Europa, respectiv din Romania. Suntem o echipa de profesionisti, cu experienta relevanta in domeniul aviatiei si, cu siguranta, vom ajunge un jucator important in industrie. Mizam pe servicii de calitate, la preturi accesibile, pentru a deveni prima optiune de calatorie a turistilor, pe segmentul de zboruri regionale”, a declarat Tudor Constantinescu, directorul general AirConnect

Pana la finalul lunii iulie, aeronava ATR 72-600 a AirConnect, cu o configuratie de 68 de locuri, va incepe sa opereze zboruri charter catre Grecia, Turcia, Bulgaria si Egipt.

Compania are deja semnate contracte cu touroperatori precum Karpaten Turism, Dertour, Cocktail Holidays, AeroVacante.

Flota companiei se va mari, in august 2022, cu inca un ATR 72-600, iar anul viitor cu alte doua aeronave. Din toamna, AirConnect va lansa zborurile interne, ce vor conecta aeroporturile regionale cu hub-urile din proximitate. Primele orase din Romania vizate sunt Bucuresti, Oradea, Arad, Timisoara, Craiova, Targu Mures, Sibiu si Baia Mare. 

Fondatorii AirConnect spun ca au mizat pe aeronave ATR 72-600, pentru ca reprezinta cea mai eficienta solutie regionala din punct de vedere al consumului de combustibil, datorita structurii usoare, vitezei optimizate si motorului conceput pentru sectoare scurte. Aceste caracteristici conduc la costuri de operare mai scazute, dar si la diminuarea emisiilor de CO2. Aeronavele ofera un confort optim pasagerilor, cu un zgomot redus in interior, presiune placuta in timpul zborului si o latime de aproape 50 cm intre cotiere.

 AirConnect este o companie aeriana romaneasca, infiintata in 2022, cu obiectivul de a opera curse interne si zboruri de tip charter. Flora AirConnect include, in primul an de activitate, doua aeronave ATR 72-600, iar in 2023, va ajunge la patru. Compania isi propune sa devina lider de piata pe segmentul de zboruri regionale.

Intarzieri pe cel mai mare aeroport din tara

Intre 30 iunie – 6 iulie 2022, pe Aeroportul Henri Coanda, un numar de 957 de zboruri (aterizari si decolari) au inregistrat intarzieri mai mari de 30 minute.

Companiile aeriene care au operat aceste zboruri au comunicat ca intarzierile au fost generate de cauze precum rotatia aeronavei sau a echipajului, restrictiile pe ruta, lipsa echipajului (piloti sau insititori de bord) sau a aeronavei, incarcarea/descarcarea obiectelor voluminoase, facilitatile de aeroport sau defectiuni ale aeronavei.

Numarul intarzierilor corespunde, in general, cotei de piata a companiilor aeriene pe AIHCB, astfel incat cele mai multe s-au inregistrat la Wizzair (264 de zboruri), Tarom (162 de zboruri), Ryanair (148), si Blue Air (99 de zboruri).

In acelasi interval de referinta, 56 de zboruri au fost anulate de catre companiile aeriene (30 de decolari si 26 de aterizari), dintre acestea Wizzair avand 23 de zboruri anulate, Ryanair 6, iar Tarom 4 zboruri.

In intervalul 30 iunie – 6 iulie, pe AIHCB au fost operate 2.357 de zboruri (1.189 aterizari si 1.177 decolari).

Articolul precedentLINIE DE CALE FERATA DESCHISA DUPA 22 DE ANI – Trenurile de marfa care vin din Ucraina, prin Republica Moldova, pot descarca cerealele direct in Portul Galati
Articolul următorACHIZITIA A 16 LOCOMOTIVE ELECTRICE, AVIZATA – Licitatia va fi organizata de Autoritatea pentru Reforma Feroviara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.