GALATIUL SE LEAGA DE AUTOSTRADA SOARELUI SI VA AVEA AEROPORT INTERNATIONAL – Drumul expres va avea 150 de kilometri si costa 400 de milioane de euro

Costel Fotea, presedintele Consiliului Judetean Galati, anunta vesti bune pentru judetul Galati, dupa ce s-au facut pasi importanti pentru trei investitii majore pentru infrastructura rutiera a Galatiului si a regiunii. Un nou drum expres ce urmeaza sa se construiasca in Romania va lega orasul Galati de Autostrada Soarelui.

Impreuna cu presedintii consiliilor judetene din Braila, Ialomita si Calarasi, alaturi de care a infiintat deja o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara, acesta anunta ca a semnat un protocol de colaborare cu CNAIR pentru realizarea unui drum expres pe ruta Galati – Braila – Slobozia (Ialomita) – Drajna – Autostrada A2 – Chiciu (Calarasi).

Facem deja pasi importanti pentru a demara in cel mai scurt timp procedurile de achizitie publica pentru realizarea studiului de fezabilitate si a documentatiei tehnice pentru acest important drum, astfel incat in partea a doua a anului viitor toate studiile sa fie finalizate. Drumul va avea o lungime de aproximativ 150 de kilometri, va scoate traficul, acolo unde este posibil, din interiorul localitatilor, va asigura conexiunea rapida a regiunii cu Autostrada Soarelui, precum si cu Republica Moldova, prin intermediul viitoarei Centuri Mari a Galatiului„, spune Costel Fotea, presedintele Consiliului Judetean Galati.

Pentru construirea lui vor fi atrase fonduri europene pe noul buget al Uniunii Europene.

Valoarea investitiei, estimata in acest moment la aproximativ 400 de milioane de euro, va fi stabilita de catre specialisti dupa realizarea studiului de fezabilitate.

De asemenea, seful consiliului judetean a semnat aspataman trecuta alte doua protocole de colaborare, pentru elaborarea studiilor de fezabilitate si a documentatiei tehnice pentru realizarea unui drum de legatura intre viitoarea Centura Mare a Galatiului, Drumul Expres Galati – Braila si podul suspendat peste Dunare, precum si pentru modernizarea a peste 40 de kilometri de pe DN25, intre Galati si Tudor Vladimirescu.

Acesta a vorbit si de stadiul constructiei podului hobanat de pe drumul de centura.

La Galati, pe santierul podului hobanat, au ajuns primele piese metalice. Este vorba de constructii metalice de peste 45 de tone si lungimi de aproximativ 15 metri, care vor fi montate la pilonul central.

In afara acestora, mai sunt asteptate si alte componente metalice, astfel incat, dupa montarea lor, sa se continue inaltarea pilonului central pana la 62 de metri.

De altfel, pilonul central este singurul element al podului la care mai trebuie turnat beton. Rand pe rand, la Galati vor ajunge si celelalte parti metalice, inclusiv elementele de tablier„, adauga Fotea.

Galatiul va avea aeroport international

De asemenea, a fost aprobat si cel mai mare buget pe care l-a avut Consiliul Judetean Galati in ultimele decenii: peste 924 milioane lei.

Astfel, am reusit in mai putin de sase ani de mandat sa crestem bugetul de investitii de aproape 60 de ori, de la 12 milioane la aproape 670 de milioane de lei„, spune presedintele CJ Galati.

In 2022, bugetul general al judetului Galati este configurat astfel: 72% pentu dezvoltare si 28% pentru functionare.

Mai mult, anul acesta, judetul Galati va avea un buget record pentru investitii, de aproape 670 de milioane de lei, adica aproape trei sferturi din tot bugetul pe 2022. Cea mai mare parte a bugetului de investitii sunt bani europeni atrasi de catre Consiliul Judetean, adica nu mai putin de 450 de milioane de lei„, mai informeaza el.

In bugetul pe 2022 sunt prevazute sume pentru demararea studiilor de specialitate pentru realizarea unui aeroport international la Galati, precum si pentru realizarea expertizelor si a documentatiei tehnice necesare construirii unui spital nou.

Mai mult, am prevazut sume si pentru spitalul din Tecuci, (dupa preluarea acestuia prin hotararea de Guvern), precum si pentru realizarea unui centru de ingrijiri paleative, modernizarea drumurilor judetene, dotarea spitalelor cu aparatura medicala, construirea unei baze de agrement la Garboavele si continuarea investitiilor de mediu in cadrul sistemului de management al deseurilor din judetul Galati„, a adaugat el.

De asemenea, vor fi continuate toate investitiile aflate in plin proces de implementare, atat cele cu fonduri europene, cat si cele finantate cu fonduri proprii sau de la bugetul de stat.

Articolul precedentDRUMUL DE 7 KM CARE „INGHITE” 80 DE MILIOANE DE LEI – Ministerul Transporturilor pregateste centura orasului Sacuieni
Articolul următorPROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA CASTIGA DOUA CONTRACTE CNAIR – Compania trebuie sa elaboreze documentatia de avizare a lucrarilor pe Lotul 1 din A1 Sibiu-Pitesti si studiul de fezabilitate pentru Lotul 2, pe DN73C

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.