INFRASTRUCTURA INTELIGENTA IN SIBIU – Primaria investeste in solutii inteligente care sa ajute la lucrarile de intretinere si modernizare a drumurilor

Primaria Sibiu anunta ca va contracta dezvoltarea unei solutii informatice inteligente de planificare lucrarilor, denumit in termeni de specialitate Road Asset Management System. Practic, acesta este un program informatic care va contine strazile din Sibiu si va inregistra starea acestora, precum si o planificare multianuala privind reabilitarea si intretinerea lor.

Intretinerea si modernizarea retelei de drumuri din Sibiu inseamna pe de o parte investitii ample, iar pe de alta parte interventii pentru intretinere si reparatii, fie ca este vorba de reparatii punctuale ale defectelor sau de inlocuirea completa a stratului asfaltic. Insa, pentru ca interventiile sa se desfasoare la timp si sa fie mai bine coordonate, este necesara o planificare mai riguroasa„, precizeaza Primaria orasului Sibiu.

Intr-o prima etapa se va alege o zona pilot a orasului pentru a configura programul. Ulterior, dupa o perioada de testare, aria se va largi pentru a cuprinde toate strazile din Sibiu.

Pentru crearea acestei solutii smart, Primaria Sibiu va beneficia de servicii de consultanta din partea unei firme italiene – Studi e Pianificazione del Territorio. Contractul este finantat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, prin intermediul unui grant (finantare nerambursabila) in valoare de 300.000 de euro, acordat Sibiului in cadrul ultimului imprumut contractat de Municipiul Sibiu.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare este partenerul Sibiului din anul 2005, Municipiul contractand in ultimii 15 ani, credite rambursate din bugetul local al orasului in valoare de 50,5 milioane de euro, utilizate pentru modernizarea a peste 180 de strazi si alte obiective publice, precum poduri si viaducte.

In plus, Primaria din Sibiu anunta ca 40 de autobuze cu gaz natural comprimat au ajuns in oras.

Noile autobuze Mercedes-Benz vor intra pe trasee cel tarziu in martie 2022. Acestea au fost receptionate si urmeaza sa fie inmatriculate„, precizeaza Primaria Municipiului Sibiu.

In paralel, se implementeaza sistemul de management pentru gestionarea flotei, o aplicatie electronica de ticketing, un sistem digitalizat de informare a calatorilor in statii si in autobuz, dar se lucreaza si la statia de alimentare pentru acest timp de combustibil.

Procesul de modernizare a flotei destinate transportului de calatori a inceput gradual inca din 2018, astfel ca anul viitor sibienii vor avea la dispozitie 119 autobuze noi pentru transportul public.

Articolul precedentCFR ISI SCHIMBA CONDUCEREA – Ion Alexandru Simu, noul director general al CFR are obiective marete: prioritizarea proiectelor feroviare incluse in PNRR
Articolul următorTRANSPORTURILE PRIMESC CU 20% MAI MULTI BANI IN 2022 – Iata obiectivele Romaniei pentru 2022-2025 la capitolul de infrastructura de transport. Bugetul Romaniei pentru 2022 a iesit la lumina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.