IVECO SI NIKOLA DESCHID O FABRICA IN GERMANIA – Companiile vor produce camioane electrice

IVECO SI NIKOLA DESCHID O FABRICA IN GERMANIA - Companiile vor produce camioane electrice

Grupul Iveco si Nikola, producator de vehicule comerciale electrice de categorie grea si de solutii energetice conexe, cu sediul central in SUA, inaugureaza in Ulm, Germania, o fabrica noua, unde vor produce astfel de vehicule. Companiile au semnat si un acord de colaborare cu Autoritatea Portuara din Hamburg, pentru testarea vehiculelor Nikola Tre BEV si dezvoltarea infrastructurii de incarcare pentru vehicule comerciale electrice de categorie grea, pe perioada anului 2022.

Productia noilor modele va incepe la finalul acestui an, iar primele vehicule vor fi livrate clientilor din SUA in 2022.

Grupul Iveco si Nikola, producator de vehicule comerciale electrice de categorie grea si de solutii energetice conexe, cu sediul central in SUA, anunta inaugurarea unei fabrici noi, dedicate productiei de astfel de vehicule, in Ulm, Germania”, arata companiile.

Inaugurarea fabricii s-a realizat in prezenta lui Gerrit Marx, CEO Iveco Group, Max Russel, CEO si presedinte Nikola si a ministrului transporturilor din regiunea Badden Wurtemberg, Germania, iar evenimentul a fost transmis live, prin intermediul platformei Iveco Live Channel.

In ciuda provocarilor pe care le-am intampinat inca din momentul in care am anuntat acest parteneriat, in septembrie 2019, atat din perspectiva industriei cat si a pandemiei, ne bucuram ca putem inaugura fabrica la timp si in acord cu planurile noastre initiale. Datorita experientei demonstrate de echipa Iveco, am putut furniza o platforma pe baza careia tehnologia Nikola poate progresa. Acum, principala noastra preocupare este sa asiguram succesul acestor operatiuni si sa continuam sa generam noi trenduri in materie de sustenabilitate si proiectarea unor vehicule comerciale grele cu impact neutru asupra climei, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung”, a declarat Gerrit Marx, CEO Iveco Group.

1.000 de unitati per fiecare schimb de lucru

Fabrica are o suprafata totala de 50.000 mp, din care 25.000 de mp suprafata construita, si dispune de o linie de asamblare completa, proiectata special pentru productia de vehicule electrice. Capacitatea de productie a fabricii este de aproximativ 1.000 de unitati per fiecare schimb de lucru, pe an, cu obiectiv de crestere in viitor.

Constructia fabricii este un moment important din istoria Nikola, parte din strategia si viziunea noastra de a deveni lideri globali in domeniul solutiilor de transport cu zero emisii” a adaugat Mark Russell, CEO Nikola.

In plus fata de productia modelului de vehicule propulsate prin intermediul bateriilor generatoare de electricitate, incepand cu 2023, la fabrica din Ulm (Germania) va intra in productie si modelul Nikola TRE pe celule de hidrogen, prezentat deja sub forma de prototip. 

In aceasta faza a industrializarii, investitia a fost realizata de Iveco si Nikola si a implicat peste 160 de furnizori, de la proiectare si pana la finalizare.

Fabrica a fost construita in timp record si va functiona in acord cu principiile programului World Class Manufacturing, cu obiectivele: zero deseuri, zero accidente, zero greseli, zero stoc. Unitatea de productie va dispune de un management complet digitalizat al departamentului de vanzari, proiectat pentru a garanta trasabilitate si operatiuni integrate.

La inaugurarea fabricii, Iveco Group si Nikola au semnat si un acord de colaborare cu Autoritatea Portuara din Hamburg pentru testarea vehiculelor Nikola Tre BEV si pentru dezvoltarea in 2022 a infrastructurii de incarcare pentru vehicule comerciale electrice de categorie grea. In prima faza, de testare, acordul prevede livrarea catre port a 25 de vehicule pe parcursul anului viitor pentru operatiuni de transport si logistica, impreuna cu solutiile de incarcare de inalta performanta. 

In faza a doua, parteneriatul prevede integrarea completa a vehiculelor cu zero emisii pentru operatiuni portuare, instalarea infrastructurii de incarcare si dezvoltarea unui atelier service de suport, in incinta. Vehiculele furnizate in aceste doua faze vor fi versiunea americana a vehiculului Nikola Tre, cu permisiuni speciale pentru activitati portuare.

Proiectat ca o solutie de transport sigura, de incredere, de inalta performanta si cu zero emisii, Nikola Tre marcheaza o revolutie pe piata vehiculelor comerciale. Construit pe platforma camioanelor Iveco S-WAY, cu o axa electrica co-proiectata si produsa de FPT Industrial, Nikola Tre este dotat cu tehnologie electrica avansata si cu celule de combustibil, completate de componente cheie, furnizate de Bosch. Designul este modular, cu o platforma care poate functiona atat pe celule de hidrogen, cat si alimentat prin intermediul bateriilor electrice. 

Lansarea tehnologiei pe baza de baterii electrice va conduce la evolutia actualei platforme, etapa premergatoare introducerii celulelor de combustibil ca tehnologii de ultima ora, pentru extinderea gamei.

Articolul precedentMETROREX, TOT PE PIERDERE – Compania estimeaza o gaura de 210 milioane lei in 2021. Castigul mediu lunar pe salariat: 2.000 de euro
Articolul următorAUTOSTRADA MOLDOVEI ACCELEREAZA – Au fost depuse ofertele pentru constructia Autostrazii Ploiesti – Buzau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.