Vestul tarii va fi accesibil pe doua roti. Peste 1.800 km de piste de biciclete in curs de amenajare, care vor strabate patru judete, Timis, Caras-Severin, Hunedoara si Arad, oferind ciclistilor sansa de a explora peisajele pitoresti si diversitatea naturala din vestul Romaniei.
Consiliul Judetean Timis anunta astfel ca a facut un pas important catre realizarea unui proiect ambitios de infrastructura cicloturistica. Presedintele in exercitiu al CJ Timis, Alin-Adrian Nica, alaturi de omologii sai din cele trei judete partenere, Iustin–Marinel Cionca–Arghir, Romeo–Dan Dunca si Laurentiu Nistor, a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate aferent investitiei „Cu bicicleta prin vest – traseu cicloturistic”. Proiectul face parte din initiativa nationala „Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel national”, finantata prin Planul National de Redresare si Rezilienta al Romaniei, Componenta 11 – Turism si cultura.
Initial, traseul cicloturistic propus avea o lungime estimata de 1.729 km, insa, in urma evaluarilor realizate de cei patru parteneri beneficiari – judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara si Arad – traseul a fost extins la 1.856 km, pentru a evita exproprierile si a creste atractivitatea turistica, precizeaza CJ Timis.
Traseul va strabate cele patru judete, oferind ciclistilor sansa de a explora peisajele pitoresti si diversitatea naturala din vestul Romaniei.
„Acest proiect major a devenit posibil datorita parteneriatului incheiat intre judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara si Arad, iar semnarea contractului pentru studiul de fezabilitate ne aduce mai aproape de materializarea pistei de biciclete. Le multumesc tuturor colegilor implicati din cele patru administratii judetene. Sunt convins ca acest traseu va stimula cresterea economica regionala, punand in valoare potentialul turistic al regiunii, bogat in forme de relief si peisaje spectaculoase”, a declarat Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.
Valoarea studiului de fezabilitate este de aproape 17 milioane delei fara TVA, iar compania castigatoare are la dispozitie 6 luni pentru finalizarea studiului de fezabilitate.
Prin acest proiect, vestul tarii se pregateste sa devina o destinatie de top pentru cicloturism, contribuind la dezvoltarea turismului sustenabil si la promovarea unui stil de viata activ.
Proiectul face parte din initiativa nationala „Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel national” si este finantat prin Planul National de Redresare si Rezilienta al Romaniei, Componenta 11 – Turism si cultura.