MAGISTRALA M6 ARE SITE – METROREX a lansat pagina web www.magistrala6.ro. Directorul general Metrorex, Mariana Miclaus: „Magistrala 6 se construieste sub ochii oamenilor”

 

Metrorex anunta lansarea paginii web www.magistrala6.ro . Noul site este destinat tuturor celor interesati sa afle informatii actualizate despre proiectul „Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni, Legatura retelei de metrou cu Aeroportul International Henri Coanda – Otopeni”.

Potrivit unui comunicat de presa al Metrorex, proiectul „Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni, Legatura retelei de metrou cu Aeroportul International Henri Coanda – Otopeni” este unul de utilitate publica, de interes national, conform Hotararii Guvernului nr. 496/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, prin care se asigura nevoile de mobilitate ale persoanelor prin dezvoltarea retelei de transport trans european (TEN-T). Magistrala 6 este un proiect cu relevanta locala importanta si cu impact regional si international semnificativ.

Implementarea proiectului se deruleaza in prezent pe doua sectiuni de lucru, Sectiunea SUD, 1 Mai – Tokyo fiind finantata de la bugetul de stat al Romaniei si din PNRR (https://magistrala6.ro/sectiunea-sud/) si Sectiunea NORD, Tokyo – Aeroport Otopeni, avand sursele de finantare asigurate de la bugetul de stat si fonduri externe rambursabile – credit extern JICA (Japan International Cooperation Agency).

„De astazi, www.magistrala6.ro este pusa la dispozitia publicului. Metrorex lanseaza catre toti cei interesati invitatia de a face cunostinta cu brandul M6, o marca tanara, dinamica, moderna, pe masura proiectului major de infrastructura, local si international, pe care il reprezinta. Modul in care M6 se conecteaza cu publicul larg este deschis si prietenos. Pe site-ul magistrala6.ro veti gasi punti de informare directe, asa cum va fi si noua Magistrala 6, o conexiune directa de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni. Intr-o prezentare atractiva si prietenoasa, cu facilitati de navigare intuitive si actuale, noua platforma de comunicare ofera informatii despre Magistrala 6, despre beneficiile pe care aceasta le aduce oamenilor si capitalei, precum si informatii utile despre derularea traficului pe parcursul lucrarilor. Noua Magistrala 6 se construieste sub ochii oamenilor. Proiectele mari se construiesc mereu pentru oameni, dar si cu participarea lor. De aceea, dorim sa informam publicul larg si publicul calator si prin intermediul noului site web despre etapele si progresul acestui proiect important de infrastructura. Magistrala 6 este un proiect pentru Romania!”, afirma Mariana Miclaus, director general METROREX.

Magistrala 6 va asigura legatura directa de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni. Cu un traseu care va cuprinde 14,2 km si 12 statii noi de metrou (Pajura, Expozitiei, Piata Montreal, Gara Baneasa, Aeroportul Baneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Bratianu, Aeroportul Otopeni), M6 va asigura, cu 12 trenuri noi, un transport rapid, ecologic si eficient in Bucuresti si in Ilfov.

Articolul precedentDRUM CRAIOVA-TARGU JIU – Se lanseaza licitatia pentru constructia lotului 4 de 23 de km
Articolul următorINVESTITII DE MILIARDE LA CFR – Investitii de 6,42 miliarde lei pentru reabilitarea liniei de cale ferata Pascani – Darmanesti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.