6 OFERTE PENTRU CENTURA BIHARIA – Castigatorul va fi desemnat pana la finalul lunii aprilie

Sase constructori au depus oferte pentru construirea centurii Biharia, in nordul municipiului Oradea: Drumuri Orasenesti, Dumexim, Asfamixt, Porr Construct, ARL Cluj si Precon Transilvania. Daca nu vor exista contestatii, in luna mai ar urma sa fie semnat contractul de executie.

Centura Biharia face parte din reteaua de centuri metropolitane ce vor descongestiona traficul rutier la iesirea din Oradea si tranzitarea localitatilor din zona limitrofa.

Valoarea estimata a proiectului este de 81.540.444,51 lei, fara TVA. Durata de executie a proiectului de investitie va fi de 18 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

Centura Biharia este compusa din doua tronsoane, care vor avea o lungime totala de 8,75 kilometri. Primul tronson, de 5,6 km, este centura propriu-zisa, drumul care ocoleste localitatea Biharia, iar cel de-al doilea, cu o lungime de 3,15 km, este drumul ce va lega localitatea Paleu de centura.

Azi a fost termenul limita prevazut in procedura de licitatie pentru depunerea ofertelor in vederea construirii centurii Biharia, in nordul municipiului Oradea.

Sase constructori au depus oferte, respectiv:

Drumuri Orasenesti;

Asfamixt;

Porr Construct;

ARL Cluj ;

Precon Transilvania.

De saptamana viitoare comisia de evaluare va trece la verificarea documentatiilor. Dupa evaluarea de eligibilitate, se va trece la analiza ofertei tehnice si a celei financiare. Ne propunem ca pana la sfarsitul lunii aprilie sa desemnam firma castigatoare. In conditiile in care nu vom avea contestatii, in luna mai ar urma sa semnam contractul de executie”, spune presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan.

In termen de doua saptamani de la semnarea contractului vor incepe efectiv lucrarile.

Centura Biharia are aproape 9 km si este compusa din doua tronsoane:

  1. drumul ce va lega localitatea Paleu de centura, in lungime de peste 3 km.
  2. drumul ce ocoleste localitatea Biharia, prin dreapta, la iesirea din Oradea spre Satu Mare, avand peste 5,5 km, practic centura propriu-zisa.

In vara anului viitor ar trebui sa finalizam lucrarile. Finantarea va fi asigurata, intr-o prima etapa, din bugetul Consiliului Judetean Bihor si, in a doua etapa, din toamna, din fonduri europene”, adauga Bolojan.

Articolul precedent30 MILIARDE LEI FARA TVA PENTRU TRANSPORTURI – Romania are in executie 600 de kilometri de autostrada in baza contractelor semnate anul trecut
Articolul următor56,5 MILIOANE LEI PENTRU CENTURA DE EST A ARADULUI – Aradul va deveni primul municipiu resedinta de judet care va avea un inel de centura complet

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.