Compania Nationala de Investitii Rutiere (CNIR) anunta preluarea contractului pentru construirea lotului Chiribis-Biharia pe traseul Autostrazii A3-Transilvania.
Preluarea contractului pentru proiectarea si executia lotului Chiribis-Biharia se face in baza Ordinului Ministrului Transporturilor -OMTI 321/04.04.2025, iar pentru transferul obiectivului a fost semnat protocolul de predare-preluare intre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere -C.N.A.I.R. -S.A si Compania Nationala de Investitii Rutiere C.N.I.R. S.A.
24 luni pentru realizarea investitiei
Pentru acest lot din judetul Bihor, Asocierea Precon Transilvania – Citadina 98 are un termen de realizare de 24 de luni, dintre care 6 luni etapa de proiectare si 18 luni pentru executie. Lungimea tronsonului de autostrada este de 28,5 km, iar in cadrul contractului vor fi realizate 18 lucrari de arta.
Valoarea contractului este de 785 milioane lei, finantarea fiind asigurata din fonduri europene nerambursabile, Programul Transport 2021-2027, respectiv fonduri de la Bugetul de Stat.
In perioada urmatoare se vor realiza :
• Semnarea Actului Aditional prin care CNIR SA se subroga in drepturile si obligatiile CNAIR SA;
• Emiterea Ordinului de Incepere;
• Predarea catre Antreprenor, pe baza de Proces Verbal, a materialelor de constructii aflate in stoc, cat si a documentatiei de calitate pentru lucrarile deja executate.
„Este prima investitie a CNIR in zona de nord-vest a tarii, un contract pe care il vom derula cu profesionalism si responsabilitate pentru ca obiectivul nostru este livrarea unui proiect de calitate in termenul asumat. Vom organiza sedinte cu Antreprenorul pentru inceperea lucrarilor in cel mai scurt timp posibil. Totodata, vom analiza inclusiv posibilitatea demararii executiei, etapizat, pe anumite sectoare. Prin construirea subsectiunii 3C2 Chiribis-Biharia si finalizarea lucrarilor la lotul alaturat, 3C1 Suplacu de Bacau-Chiribis, in aproximativ doi ani se va putea circula pe autostrada, fara intrerupere, de la Nusfalau, in judetul Salaj, pana la Bors II, la frontiera cu Ungaria”, a declarat directorul general al CNIR, Gabriel Budescu.