LICITATIE PE A8 – AL CINCILEA LOT DIN CELE 6 INTRA IN LICITATIE. Sectiunea montana II: Miercurea Nirajului – Leghin a Autostrazii Unirii A8, respectiv lotul 2A Ditrau – Grinties, in lungime de 37,9 kilometri are termen de finalizare 54 de luni

Vesti noi de pe Autostrada Unirii – A8! Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Irinel Scriosteanu anunta ca a fost trimisa catre Agentia Nationala pentru Achizitii Publice #ANAP documentatia de atribuire a contractului pentru proiectarea si executia celui de-al patrulea lot aferent sectiunii montane II: Miercurea Nirajului – Leghin a Autostrazii Unirii A8, respectiv lotul 2A Ditrau – Grinties.

Lungimea totala a traseului este de 37,9 kilometri, dintre care 21 de kilometri sunt reprezentati de tuneluri si viaducte. Practic, 57% din lungimea traseului.

Potrivit scretarului de stat Irinel Scriosteanu, acest proiect se va realiza din fonduri europene nerambursabile, proiectarea si executia acestuia fiind de 54 de luni, din care 14 luni proiectare si 40 luni executia.

Iata anuntul secretarului de stat Irinel Scriosteanu:

„Autostrada Unirii A8 – al cincilea lot din 6 in licitatie

Astazi a fost transmisa catre Agentia Nationala pentru Achizitii Publice #ANAP documentatia de atribuire a contractului pentru proiectarea si executia celui de-al patrulea lot aferent sectiunii montane II: Miercurea Nirajului – Leghin a Autostrazii Unirii A8, respectiv lotul 2A Ditrau – Grinties.

Contractul prevede proiectarea si executia a:

-37,9 km lungime traseu

-19 tuneluri, cel mai lung tunel avand 850 metri

– 63 poduri si viaducte, cel mai lung viaduct fiind cel peste raul Sabar de 1134 metri

– nod rutier la Ditrau, conexiune cu DN12 (judetul Harghita)

– descarcare provizorie la conexiunea cu Lotul 2B Grinties – Pipirig, pentru asigurarea functionarii independente a acestui lot

– garduri ranforsate pentru a impiedica animalele salbatice sa ajunga pe carosabil

– spatii de servicii tip S3 cu parcare securizata (100.000 mp)

– parcari de scurta durata (stanga/dreapta)

– Centru de Intretinere si Coordonare

Lungimea totala a tunelurilor si viaductelor insumeaza 21 km, reprezentand peste 57% din lungimea intregului lot.

Sursa de finantare este asigurata din fonduri europene nerambursabile, iar durata contractului va fi de 54 luni, din care 14 luni pentru etapa de proiectare si 40 luni pentru etapa de executie.

Acesta este cel de-al cincilea lot aferent acestei sectiuni montane lansat in procedura de licitatie, dupa ce in primavara acestui an au fost lansate si Lotul 1B Miercurea Nirajului – Sarateni si Lot 2C Pipirig – Vanatori Neamt (Leghin), pentru care au fost deja oferte depuse, iar luna aceasta au fost lansate licitatiile pentru Lotul 1C Sarateni – Joseni si 1D Joseni – Ditrau. Licitatia a fost lansata de Companiei Nationale de Investitii Rutiere.

– Traseul autostrazii aferent acestei sectiuni montane II se desfasoara pe raza judetelor Mures, Harghita si Neamt, iar unitatile administrativ-teritoriale tranzitate sunt: Miercurea Nirajului, Magherani, Chibed, Sovata, Sarateni, Praid, Joseni, Lazarea, Ditrau, Tulghes, Grinties, Ceahlau, Poiana Teiului, Pipirig, Vanatori-Neamt”.

Articolul precedent4 BENZI PE SOSEAUA OLTENITEI – A fost emisa autorizatia de construire pentru executia lucrarilor de modernizare a DN4 – Soseaua Oltenitei, pe sectorul de drum aferent orasului Popesti-Leordeni, Ilfov. Proiectul de largire la 4 benzi va fi finalizat in 12 luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.