CUM ARATA LUCRARILE PE VIITORUL DRUM EXPRES BRAILA-GALATI – Drumul costa 449 milioane lei fara TVA. Lucrarile sunt realizate in proportie de 61%

CNAIR a verificat santierul Drumului Expres Braila – Galati. Drumul are o lungime de 10,76 km si a fost realizat in proportie de 61%. In santier sunt mobilizati un numar de 216 muncitori si 58 de utilaje.

Ordin de incepere executie a fost emis pe 10 ianuarie 2022, iar drumul expres ar trebui sa fie gata anul viitor.

Investitia costa 449,4 milioane lei fara TVA.

Lucrari in executie:

  • Viaduct peste raul Siret: Amenajare platforme lucru; Forare, armare si betonare piloti la pile.
  • Relocare retele electrice
  • Executie sistem ITS

Constructorul este Asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL, cu o valoare a contractului de 449,425,040 de lei, fara TVA, cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

Primii 300 metri de asfalt pe Drumul Expres Galati-Braila au fost asternuti luna trecuta, dupa cum anunta atunci ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Circulatia pe acest drum trebuie deschisa la sfarsitul lunii aprilie a anului viitor.

Podul peste Siret este cea mai importanta structura a drumului expres Braila-Galati. Lucrarile au inceput in luna martie a acestui an.

Drumul Expres Braila – Galati are o lungime de 10,767 km. Va avea 2 benzi de circulatie, pe fiecare sens, 3 poduri, 2 viaducte si un pasaj. Porneste din drumul de legatura brailean al podului peste Dunare si se incheie la intersectia cu DN2B, in zona Movileni.

Drumul Expres Braila – Galati va fi o alternativa viabila pentru traficul greu de pe DN22B, va asigura o conexiune rapida intre cele doua orase, dar si cu podul suspendat peste Dunare de la Braila.

Antreprenor: Asocierea SC SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL;

Lungime: 10,76 km.;

Durata contract: 34 de luni (10 luni proiectare, 24 de luni executie);

Valoare contract: 449,425,040 de lei, fara TVA;

Sursa de finantare: POIM;

Ordin de incepere executie: 10.01.2022;

Termen deschidere: 2024.

Articolul precedentDRUM ASFALT CONSTRUIESTE ETAPA II A CENTURII BEIUS – Contractul pentru cei 2 km se ridica la 14,6 milioane lei fara TVA
Articolul următorVESTI BUNE PENTRU SOFERI – Taxele de pod peste Dunare intre Fetesti si Cernavoda NU se mai platesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.