DANIELA ATINGE BORNA DE 1000 M – Tunelul din sectiunea 4 a Autostrazii A1, de pe sensul de mers Sibiu-Pitești este aproape de a fi finalizat. PORR mai are de forat 350 metri pentru a finaliza Tunelul Daniela

Tunelul Daniela, localizat in Sectiunea 4 Tigveni – Curtea de Arges a Autostrazii Sibiu-Pitesti, parte din A1, a fost forat 1000 metri. Constructorul PORR Construct a atins aceasta borna la finalul acestei saptamani, urmand sa finalizese cat de curand si cei 350 metri pe care ii mai are de forat din lungimea totala a acestui Tunel.

Astfel cum au fost denumite, tunelurile Daniela si Alina sunt localizate pe sub Dealul Momaia din judetul Arges, reprezentand 2 tuneluri separate, cate unul pentru fiecare sens de mers, respectiv Tubelul Daniela pentru sensul de mers Sibiu-Pitesti, iar Tunelul Alina pentru sensul de mers Pitesti-Sibiu.

Atingerea bornei de 1000 metri pe Tunelul Daniela a fost sarbatorita de constructorul lucrarii (foto). In final tunelul va avea o lungime totala de 1,35 km (2,7 km pe ambele galerii) si reprezinta o lucrare de anvergura in infrastructura rutiera existenta, realizata de PORR Romania in colaborare cu divizii de specialitate din cadrul grupului.

O cerermonie similara a avut loc si in luna ianuarie 2024, cand PORR celebra primul kilometru de tunel forat pentru ambele tuneluri (cumulat), respectiv 580 metri de tunel pe firul iesiri din tunel, sensul Sibiu-Pitesti (Tunel Daniela) si 430 metri de tunel pe firul intrarii in tunel, sensul Pitesti-Sibiu (Tunel Alina).

Rapiditatea cu care se desfasoara lucrarile la acest proiect este data si de solul care permite avansarea lucrarilor, dar si de faptul ca PORR lucreaza 24/24, avand circa 400 de muncitori si peste 150 utilaje.

Sectiunea 4 Tigveni – Curtea de Arges are o lungime de aproape 10 km, iar pe aceasta sectiune vor fi realizate 13 lucrari de arta, dintre care 12 poduri, pasaje si viaducte, cel mai lung viaduct fiind de 630 de metri. Cuprinde si constructia unui nod rutier la Tigveni, unde va face conexiunea cu Sectiunea 3 a Autostrazii Sibiu – Pitesti.

Contractul pentru proiectarea si executia acestei sectiuni a fost semnat in noiembrie 2021, cu o valoarea de 1,6 miliarde de lei fara TVA si o durata de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare si 44 luni perioada de executie a lucrarilor. Astfel, conform contractului, lucrarile trebuie finalizate in 2027.

Articolul precedentAERPORTUL DIN CLUJ MODERNIZEAZA PLATFORMA APRON 1 – Societatea care administreaza Aeroportul International Avram Iancu din Cluj a lansat licitatie de 24 milioane lei pentru lucrari de intretinere constand in constructia de piste de decolare si aterizare, lucrari de betonare, lucrari de cablare electrica
Articolul următorSENS GIRATORIU LA SINDRILITA – CNAIR face licitatie de 9 milioane lei pentru constructia sensului giratoriu de pe DN2, la intersectia cu localitatea Ganeasa. Proiectul a fost inclus in PNRR si urmeaza sa fie finalizat in 3 ani si jumatate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.