In data de 8 octombrie, ”cel mai probabil”, va fi turnat primul strat de mixtura bituminoasa pe podul de la Braila, spune Cristian Pistol, directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Podul peste Dunare de la Braila, cel mai mare pod suspendat construit in Romania, al treilea ca dimensiune din Europa si ultimul pod peste Dunare inainte de varsarea in Marea Neagra, a fost inaugurat pe 6 iulie 2023, insa a fost afectat de numeroase probleme aparute la asfalt.
„Despre podul de la Braila pot sa va spun ca antreprenorul firmei italiene a venit cu o noua reteta de mixturi bituminoase, s-au facut sectoare experimentale, pana acum toate testele au fost pozitive, astfel incat suntem convinsi ca solutia pe care o adopta la momentul acesta este una buna, care nu mai avea acele probleme pe care le cunoastem cu totii. In octombrie, acum, la inceput, cel mai probabil pe 8, vor incepe sa astearna primul strat de mixtura bituminoasa pe podul de la Braila, urmand ca dupa finalizarea primei cai sa treaca si la a doua si sa avem podul in conditii optime de circulatie„, a precizat Cristian Pistol.
Podul peste Dunare de la Braila, cel mai mare pod suspendat construit in Romania, al treilea ca dimensiune din Europa si ultimul pod peste Dunare inainte de varsarea in Marea Neagra, a fost inaugurat in urma cu un an, pe 6 iulie 2023, insa a fost afectat de mai multe probleme aparute la suprafata asfaltica.
In luna martie a acestui an, o portiune de asfalt de la una din rampele podului peste Dunare de la Braila s-a lasat, existand tasari in zona rampei care au ajuns pana la 10-15 centimetri. De la inaugurare, podul a mai intampinat si alte probleme, precum infiltratiile de apa aparute in blocul de ancoraj al cablurilor podului, denivelari aparute in straturile de asfalt in perioada verii, sau suruburi care nu erau stranse in parapetele de protectie.
Vineri au avut loc, la Buzau, lucrarile celei de-a 42 editii a Sedintei Sefilor de Sectii de Drumuri Nationale din cadrul CNAIR. Lucrarile reuniunii s-au axat pe patru teme principale: stadiul dezvoltarii infrastructurii rutiere din Romania, prin construirea de autostrazi, drumuri expres si variante de ocolire, dar si perspectiva intretinerii noilor obiective de infrastructura, stadiul proiectelor in pregatire pentru autostrazi si drumuri expres, siguranta rutiera si activitatea de intretinere a drumurilor.
Directorul general al CNAIR a vorbit cu aceasta ocazie despre stadiul lucrarilor desfasurate pe Lotul 3 din Autostrada de Centura Sud A0 a Bucurestiului. Un termen realist pentru finalizarea lucrarilor pe Lotul 3 din Autostrada de Centura Sud A0 a Bucurestiului este anul 2025.
„Vorbim de Lotul 3, constructorul grec a reusit sa se mobilizeze mai bine decat a facut-o anterior. Este foarte putin probabil sa fie deschis anul acesta, desi ne dorim cu totii, mai ales ca prin finalizarea Lotului 3 realizam legatura dintre Autostrada A1, de la Pitesti la Bucuresti, cu Autostrada 2, de la Bucuresti la Constanta. Un termen realist, daca se mobilizeaza in continuare, ar fi primavara anului viitor, desi imi doresc ca el sa se tina de angajamentele pe care si le-a asumat fata de mine si fata de ministru in a deschide anul acesta acest lot”, a declarat directorul CNAIR, Cristian Pistol.