DRUMUL DE ACCES SPRE OBIECTIVUL TURISTIC ”ARBORELE SEQUOIA” VA FI MODERNIZAT – Investitia de 1,4 milioane lei este finantata prin PNDR

Drumul de acces spre Arborele Sequoia din comuna Sacuieu, judetul Cluj, va fi modernizat. Consiliul Judetean Cluj a emis autorizatia de construire in vederea executarii lucrarilor de asfaltare a drumului de acces spre obiectivul turistic „Arborele de Sequoia” din comuna clujeana Sacuieu.

Drumul vizat porneste din drumul comunal 129 spre satul Rogojel, care se desprinde, la randul lui, din drumul judetean 103H, avand o lungime de 1,4 km.

Principalele lucrari care se vor derula pe acest sector vizeaza largirea partii carosabile, inlocuirea podetelor, realizarea de acostamente si benzi de incadrare, respectiv reconfigurarea sistemului rutier prin asternerea straturilor de balast si piatra sparta.

In valoare de 1,4 milioane de lei, investitia este realizata prin PNDR Masura 19.2 – GAL Napoca Porolissum, in proportie de circa 30%, restul fiind finantat din bugetul local al comunei Sacuieu.

Prin asfaltarea acestui drum turistic se urmareste cresterea sigurantei si confortului deplasarii, marirea fluentei traficului, eliminarea degradarilor partii carosabile si exploatarea potentialului turistic al zonei”, arata Consiliul Judetean Cluj.

Lucrarile se vor finaliza prin asternerea unui strat de asfalt.

Monumentul natural, unicat in tara, a reprezentat mereu o atractie turistica, motiv pentru care sprijinim autoritatile locale ori de cate ori doresc sa puna in valoare aceste obiective turistice. Orice imbunatatiri de infrastructura reprezinta un plus pentru viata si confortul comunitatii si al turistilor”, spune Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

De asemenea, se asfalteaza drumul care traverseaza localitatea Bologa.

Consiliul Judetean Cluj informeaza locuitorii din zona si participantii la trafic in legatura cu faptul ca au fost finalizate lucrarile de asfaltare derulate pe raza localitatii Bologa.

In ansamblu, lucrarile de intretinere desfasurate pe drumul judetean 103H (DN 1) – Bologa – Sacuieu vizeaza sectorul situat intre pozitiile kilometrice 0+000 si 12+250.

Este o veste buna atat pentru locuitorii din zona cat si pentru turisti. Alaturi de facilitarea accesului la numeroasele atractii si obiective turistice din satul Bologa si din zona, importanta acestui drum e data de asigurarea legaturii rapide intre DN1 si DJ 108C care traverseaza zona turistica Rachitele – Prislop – Ic Ponor”, spune Alin Tise.

Operatiunile continua pe restul sectorului de drum cu lucrari de reparatii si remedieri ale caii de rulare prin plombarea gropilor cu imbracaminti asfaltice, tratarea burdusirilor si a tasarilor si ridicarea la cota a capacelor de canalizare.

De asemenea, se executa lucrari constand in aducerea la profil si completarea acostamentelor, curatarea si desfundarea santurilor si a camerelor de cadere, reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare si adaos de material, asigurarea scurgerii apelor, inlocuirea de podete, montarea de parapeti metalici in zonele unde situatia impune acest lucru si vopsirea capetelor de podete.

 

 

Articolul precedentAEROPORTUL ORADEA SE DEZVOLTA – Autoritatile construiesc o linie de tramvai spre aeroport, parcare supraterana si hotel
Articolul următorCFR BIFEAZA PIERDERI DE APROAPE 100 MILIOANE EURO – Compania si-a planificat investititii de 6,91 miliarde lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.