VERIFICARI PE A7 – Lucrarile pe lotul 3 Mircesti – Pascani din Autostrada A7 au avansat, romanii vor circula in curand pe primii km de autostrada din judetul Iasi

Presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe, a facut o vizita de lucru pe santierul Autostrazii A7, alaturi de primarul municipiului Pascani, Marius Pintilie, administratorul public al judetului Iasi, Andrei Cazacu, si senatorul Sorin Nacuta.

Potrivit constructorului, 100 de muncitori sunt mobilizati, in prezent, la nodul turbion dintre A7 si A8, iar lucrarile sunt in graphic, arata CJ Iasi.

Lucrarile pe lotul 3 Mircesti – Pascani din Autostrada A7 au avansat foarte mult si suntem mai aproape ca oricand sa putem circula pe primii km de autostrada din judetul Iasi. Judetul Iasi va cunoaste o dezvoltare fara precedent odata cu finalizarea acestor obiective strategice: autostrazile A7 si A8, prin care vom conecta Iasul de sudul, respectiv vestul tarii”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe.

Sectorul Mircesti – Pascani din A7 are o lungime totala de aproape 29 km si trece prin cinci UAT-uri din judetul Iasi, Mircesti, Halaucesti, Mogosesti – Siret, Stolniceni – Prajescu si Pascani.

CJ Iasi a postat totodata si imagini de pe santierul nodului turbion, care va face legatura dintre A7 si A8.

Unic pana acum in Romania, nodul turbion are un diametru de aproape 2 km si o lungime insumata a bretelelor de acces de aproximativ 15 km.

De asemenea, modernizarea drumului judetean DJ 208I: Blagesti (DN 28 A) – Crivesti – Vanatori (DJ 208 N) se apropie de etapa turnarii asfaltului.

Presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe, a facut o vizita de evaluare a lucrarilor, alaturi de primarul municipiului Pascani, Marius Pintilie, administratorul public al judetului Iasi, Andrei Cazacu, si de deputatul Sorin Nacuta.

Investim aproape 6 milioane de lei pentru modernizarea unui tronson de 1,5 km, de la km 0+000 intersectie cu Strada Avram Iancu (DN 28A) pana la km 1+500, la iesirea din localitatea Blagesti spre localitatea Vanatori. Infrastructura moderna si o calitate a vietii mai buna, fara praf si noroi, pentru locuitorii din zona. Va multumesc pentru rabdare si incredere, dragi pascaneni! Asteptarea va lua sfarsit curand”, a transmis presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe.

 

Articolul precedentLICITATII LA DRDP TIMISOARA – Se face studiul de fezabilitate pentru un pasaj denivelat la intersectia cu centura Timisoara Sud si o intersectie langa Deva
Articolul următorAEROPORT NOU – Insula Creta din Grecia va avea un nou aeroport ce va fi finalizat in 2027

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.