PREMIERA LA AEROPORTUL DIN IASI – Au fost imbarcati si debarcati cu ambuliftul primii pasageri cu mobilitate redusa. Echipamentul de 3 milioane de lei este unic in tara

Aeroportul din Iasi inregistreaza o noua premiera. Vineri, 9 august 2024, au fost imbarcati si debarcati cu ambuliftul primii pasageri cu mobilitate redusa, in cadrul unei actiuni demonstrative pe platforma aeronavelor. Urmatorul pas va fi certificarea serviciilor PRM, pentru ca noul echipament sa poata fi pus definitiv in functiune.

Noul echipament, in valoare de peste 3 milioane de lei, este unic in tara, precizeaza CJ Iasi.

Cu acest echipament modern venim in sprijinul persoanelor cu nevoi speciale, ce calatoresc pe Aeroportul Iasi, oferindu-le conditii de confort si siguranta atat la imbarcare cat si la debarcare. Echipamentul este dotat cu multi senzori, camere video si un sistem performant de ghidaj pentru apropierea de aeronave. Zilele acestea, am finalizat instruirile cu personalul specializat, urmand sa obtinem si certificarea serviciului PRM, astfel incat sa putem da in functiune acest ambulift cat mai curand posibil. Dorim sa imbunatatim in permanenta serviciile dedicate pasagerilor, misiunea echipei IASI Airport pentru urmatorii ani fiind aceea de a oferi excelenta in servicii si de a inspira calatorii sa vina cat mai des la Aeroportul Iasi, asigurand conditii optime pentru experiente unice”, a declarat directorul general al RA Aeroportul, Romeo Vatra.

De asemenea, Plenul Consiliului Judetean Iasi a aprobat, in sedinta extraordinara, studiul de fezabilitate si indicatorii tebnico-economici pentru un nou parc fotovoltaic la Aeroportul Iasi.

Parcul, al doilea de acest fel de la Aeroportul Iasi, va avea peste 8.600 de panouri solare dispuse pe 5 hectare, o putere nominala de 580 kW, precum si o unitate de stocare a energiei de 2 MWh.

Pentru realizarea parcului fotovoltaic, Aeroportul va solicita finantare europeana din fondurile alocate Romaniei prin Fondul pentru Modernizare (FM) pentru proiecte de investitii in capacitati noi de producere energie electrica din surse regenerabile in vederea sustinerii unei economii cu emisii scazute de carbon si atingerii obiectivelor asumate de Romania in cadrul Planului National Integrat in domeniul Energiei si Schimbarilor Climatice.

Costurile sunt estimate la aproximativ 3,5 milioane de euro.

Articolul precedentMAGISTRALA 6 DE METROU – Tronsonul de metrou care va lega Bucurestiul de Aeroportul Otopeni a primit autorizatia de construire
Articolul următorREPARATII CAPITALE – Podul peste paraul Cracau de pe DN 15D, judetul Neamt, a intrat in reparatii. Lucrarile costa 13,8 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.