Circulatia rutiera pe Valea Oltului pe DN7, in zona defrisarilor, s-a redeschis miercuri seara si nu va mai fi inchis pe timpul zilei. Lucrarile s-au incheiat cu doua zile mai devreme decat se preconizase. Circulatia pe Valea Oltului a fost inchisa din 8 iulie, pe timpul zilei. Reluarea ei fusese anuntata pentru data de 9 august, insa interventiile in zona critica a versantului de pe Valea Oltului au fost incheiate cu doua zile mai devreme fata de graficul asumat de antreprenorul turc, asocierea de constructori Mapa Insaat ve Ticaret AS – Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret AS.
”Din aceasta seara, DN7 este deschis permanent, inclusiv pe sectorul Boita- Lazaret! Un pas important pentru constructia Autostrazii Sibiu – Pitesti a fost parcurs cu ocazia finalizarii acestor lucrari, care au durat aproximativ o luna. Interventiile in zona critica a versantului de pe Valea Oltului au fost incheiate cu doua zile mai devreme fata de graficul asumat de antreprenorul turc. Romanii au dovedit ca sunt solidari cu proiectele de interes national si le multumesc pentru intelegerea si rabdarea de care au dat dovada!”, a scris ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, miercuri seara, pe Facebook.
Autoritatile au inchis circulatia pe Valea Oltului pe perioada zilei in perioada 8 iulie – 9 august, pentru lucrari de defrisare necesare la constructia autostrazii Sibiu – Pitesti.
In primavara, directorul general CNAIR Cristian Pistol anunta ca lucrarile pe lotul 2 al Autostrazii A1 Sibiu – Pitesti si defrisarile padurii de pe DN 7 Valea Oltului se vor face cu restrictii de circulatie in primavara sau vara si vor dura, intr-o prima faza, o luna-doua.
Lotul 2 Boita – Cornetu are 30 de kilometri, iar specialistii il considera cel mai dificil de pe A1 din cauza a reliefului dificil si a numarului mare de structuri din zona de munte, viaducte si tuneluri. Asocierea Mapa – Cengiz (Turcia) a inceput in ianuarie 2024 lucrarile de defrisare, iar pe langa tunelul de la Caineni (1,5 km) va fi si un ecoduct cu pasaj peste Olt si calea ferata.
Si WeBuild face lucrari de defrisare pe lotul 3 Cornetu – Tigveni, cel mai lung lot de pe A1 si cel mai mare contract semnat pentru o autostrada din Romania.
”Solidaritatea din ultima luna a dat rezultate! Toate obiectivele au fost atinse, iar lucrarile pe Valea Oltului s-au incheiat astazi, cu doua zile mai devreme fata de graficul stabilit intial. De la ora 20.00 se circula permanent si pe sectorul Boita-Lazaret al DN 7. In ultima luna am reusit sa parcurgem impreuna o etapa extrem de importanta pentru constructia autostrazii Sibiu-Pitesti si implicit pentru economia Romaniei pe termen lung!”, spune, la randul sau, Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.
Redam mai jos integral si comunicatul CNAIR:
”CNAIR anunta participantii la trafic ca incepand de astazi, miercuri, 07.08.2024, ora 20:00, sectorul DN 7 cuprins intre localitatile Lazaret (242+600) si Boita (250+000) va fi redeschis circulatiei publice, fiind permisa desfasurarea traficului atat pe timpul zilei, cat si al noptii, 24/24h.
Redeschiderea circulatiei pe acest sector de drum este posibila ca urmare a finalizarii lucrarilor de defrisare a versantului necesare realizarii drumurilor tehnologice pentru executia forajelor geotehnice in vederea constructiei sectiunii 2 a autostrazii Sibiu – Pitesti, Boita – Cornetu.
Precizam ca, in vederea protejarii participantilor la trafic, pe toata durata de desfasurare a lucrarilor pe versantul din proximitatea drumului national DN7, pe sectorul de drum cuprins intre km 242+400 si km 245+400, banda destinata sensului de deplasare Sibiu – Ramnicu Valcea ramane inchisa, circulatia desfasurandu-se in ambele directii pe cele doua benzi destinate sensului de deplasare Ramnicu Valcea – Sibiu.
Reamintim ca lucrarile incepute in data de 08.07.2024 au necesitat instituirea de restrictii de circulatie (inchidere) pe perioada zilei, in intervalul orar 06:00 – 20:00, pentru siguranta participantilor la trafic.
Subliniem ca in data de 9 august 2024 expira perioada ridicarii temporare a restrictiei de circulatie pentru vehiculele rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 7,5 tone, altele decat cele destinate exclusiv transportului de persoane, pe sectorul de drum DN1, Ploiesti (intersectie DN1 cu DJ 236) – Brasov (intersectie DN1 cu DN1A).
In consecinta, incepand cu data de 9 august 2024, circulatia pe acest sector de drum se va realiza conform reglementarilor prevazute de Ordinul comun MT-MAI nr. 647/127/2016.
Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale si autostrazi pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 si pot accesa pe prima pagina in caseta din stanga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Nationale, dar si pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/.”