TAROM CUMPARA AVIOANE – Tarom cumpara doua avioane Boeing 737 MAX 8 de la chinezi. Avioanele vor fi livrate intre decembrie 2025 – ianuarie 2026

Tarom anunta semnarea contractului de leasing pentru achizitia a doua aeronave Boeing 737 MAX 8 cu CDB Aviation, subsidiara irlandeza a CDB Financial Leasing Co., Ltd.

Cele doua aeronave fac parte din procesul de modernizare a flotei Tarom si vor fi livrate in perioada decembrie 2025 – ianuarie 2026.

Modelul Boeing trebuia sa intre mai repede in flota companiei, inca de anul acesta, insa compania care trebuia sa livreze aeronavele nu mai avea avioane.

Noile aeronave Boeing 737 MAX 8 vor avea o capacitate de 189 de locuri si vor contribui la standardizarea flotei Tarom. Aceste avioane vin din registrul de comenzi directe al CBD Aviation cu Boeing.

Colaborarea cu CDB Aviation sustine planurile noastre pentru modernizarea flotei Tarom, iar cele doua aeronave Boeing 737 MAX 8 ne vor ajuta sa crestem eficienta operationala si sa oferim pasagerilor nostri o experienta de zbor superioara”, spune Costin Iordache, directorul general al Tarom.

CDB Aviation este o filiala irlandeza detinuta in totalitate de China Development Bank Financial Leasing Co., Ltd., o companie de leasing chineza cui o activitate de 39 de ani, care este sustinuta in principal de China Development Bank.

De asemenea, Tarom are un nou Consiliu de Administratie, din 15 iunie 2024, care a fost aprobat cu majoritate de voturi in Adunarea Generala a actionarilor. Au fost numiti in functia de administrator in Consiliul de Administratie Tarom: Boagiu Anca Daniela, Barca Iuliana Cristina, Sasarman Monica, Iordache Costin Ionut, Marcu Mirel Alexandru, Ursu Mihaita si Idolu Iulian Daniel.

Tarom a intrat deja in al 15-lea an de pierderi si estimeaza pentru 2023 o pierdere in valoare de 62.415.950 lei, iar veniturile totale au fost estimate in valoare de 2.008.454.090 lei. Compania nu a mai avut profit din anul 2007.

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane – Tarom a fost infiintata in anul 1954 si isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membra a Aliantei SkyTeam din 25 iunie 2010.

Transportatorul National al Romaniei detine o flota de 18 aeronave si are in portofoliul sau un numar de 70 de destinatii operate cu aeronave proprii sau deservite de partenerii sai code share. Din anul 1993, Tarom este companie membra a Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Articolul precedentS-A LANSAT APLICATIA GPS E-TRANSPORT – Aplicatia monitorizeaza transporturile rutiere ale bunurilor cu risc fiscal ridicat si transporturile rutiere internationale de bunuri
Articolul următorAUTOSTRADA CAPITALEI – Luna aceasta se deschide circulatia pe ultimii kilometri ai lotului 1 Glina – Vidra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.