S-AU MONTAT ULTIMELE GRINZI LA VIADUCTUL DIN BAILE FELIX – Inelul Rutier Metropolitan are o lungime totala de 17 kilometri. Din primavara anului viitor, dupa finalizarea lucrarilor, inelul va prelua o parte din traficul de pe centura Oradea

S-au montat ultimele 10 grinzi la viaductul din Baile Felix al inelului metropolitan. La finalul saptamanii au fost montate si cele 5 grinzi pe deschiderea situata deasupra drumului national DN 76. La sfarsitul saptamanii toate grinzile au fost montate pe cele doua viaducte ale inelului metropolitan, anunta Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Avand in vedere ca se lucreaza cu grinzi de greutate mare deasupra drumului national, la lansarea fiecarei grinzi circulatia se blocheaza pe drum aproximativ 20 de minute. Ne cerem scuze celor aflati in trafic pe DN76 pentru blocajele create de montarea grinzilor pe acest tronson”, mai spune presedintele CJ Bihor.

Montarea grinzilor nu a impus restrictii de trafic.

Multumesc specialistilor ce opereaza macaraua de mare capacitate si echipei de constructori pentru derularea acestor lucrari dificile”, adauga el.

Inelul metropolitan va asigura legatura drumurilor nationale DN1, DN 76 si DN 79, inspre Cluj-Napoca, Deva si Arad, si cu centurile din zona metropolitana a Municipiului Oradea, respectiv centura Osorhei, centura Nojorid si centura Sanmartin.

Proiectul este realizat in cadrul unui parteneriat intre Consiliul Judetean Bihor si Primaria Oradea.

Inelul Rutier Metropolitan are o lungime totala de 17 kilometri, lucrarile fiind impartite in doua loturi.

Lotul 1 are o lungime de 9 kilometri si este cuprins intre Nojorid si viaductul care se construieste peste DN 76, la iesirea din Baile Felix. Lucrarile sunt executate de asocierea formata din firmele SC ASFAMIXT SRL (lider), SC OPR ASFALT SRL si SC DACIA FABER SRL. Termenul de executie este de 18 luni, iar valoarea contractului este 70.143.942,59 lei, fara TVA.

Lotul 2 este cuprins intre km 9+055 – 17+017. Traseul porneste de la viaductul din Baile Felix, ocoleste localitatile Baile 1 Mai si Cheriu si se termina in Osorhei. Lucrarile sunt executate de firma PORR Construct, cu un termen de 18 luni pentru finalizarea proiectului. Valoarea contractului este de 81.688.374,45 lei, fara TVA.

Din primavara anului viitor, dupa finalizarea lucrarilor, inelul va prelua o parte din traficul de pe centura Oradea si va contribui la fluidizarea circulatiei rutiere in zona metropolitana. De-a lungul acestuia se va crea si un culoar de dezvoltare”, declaraIlie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor, in luna aprilie a acestui an.

Inelul metropolitan va asigura legatura cu drumurile nationale DN1, DN 76 si DN 79, inspre Cluj-Napoca, Deva si Arad, si cu centurile din zona metropolitana a Municipiului Oradea, respectiv centura Osorhei, centura Nojorid si centura Sanmartin.

Pentru realizarea acestei investitii, Consiliul Judetean Bihor a incheiat protocoale de colaborare cu Primaria Municipiului Oradea si Primariile comunelor Osorhei, Sanmartin si Nojorid.

Finantarea proiectului de infrastructura este asigurata de Ministerul Dezvoltarii, prin Programul National „Anghel Saligny”, din alocarile Consiliului Judetean Bihor si ale Primariei Municipiului Oradea.

Articolul precedentPREMIERA PE AEROPORTUL BRASOV-GHIMBAV – Fly Lili a inceput zborurile de pe Aeroportul din Brasov, inaugurat anul trecut
Articolul următorTRANSPORT MODERN – Primaria Municipiului Arad cumpara 10 tramvaie noi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.