INVESTITII IN INFRASTRUCTURA DIN CALIMANESTI – Contract de finantare de 15 milioane euro pentru dezvoltarea transportului public

Primarul orasului statiune Calimanesti, Florinel Constantinescu, a anuntat semnarea unui contract de finantare de 15 milioane euro. Evenimentul a avut loc la sediul ADR Sud-Vest Oltenia din Craiova si marcheaza inceputul unui proiect ce vizeaza dezvoltarea infrastructurii pentru transportul public in Calimanesti.

In cadrul proiectului se vor achizitiona patru autobuze electrice si se va implementa un sistem de inchiriere a bicicletelor in mai multe zone cheie ale statiunii, inclusiv Jiblea Noua, zona Manastirii Turnu si Caciulata. De asemenea, vor fi amplasate sase statii de incarcare pentru autobuzele electrice si vor fi modernizate strazi importante precum Garii, Oltului, Barajului si altele, anunta Primaria din Calimanesti.

Un contract de finantare de 15 milioane euro . Zilele trecute, am semnat alaturi de Alexandru Stanescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, contractul de finantare a proiectului Achizitia de mijloace de transport, dezvoltarea, extinderea si modernizarea infrastructurii necesare pentru o utilizare conforma a transportului public”, a precizat edilul Florinel Constantinescu.

Realizarea acestui proiect are ca obiective: achizitionarea a patru autobuze electrice, achizitionarea unui numar important de biciclete si sisteme de inchiriere si amplasarea lor in Jiblea Noua, in zona Manastirii Turnu si in Caciulata, amplasarea a sase statii de incarcare pentru autobuze electrice, modernizarea strazilor Garii, Oltului, Barajului, Ana Ipatescu, Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu, Pietei, Horia, Aurel Vlaicu, Mircea cel Batran, modernizarea a 23 statii autobuz si amenajarea pistelor de biciclete pe strazile: Oltului, Barajului si in zona Manastirii Turnu.

Continuam proiectele de dezvoltare echilibrata a tuturor localitatilor din statiunea Calimanesti”, a subliniat Florinel Constantinescu, primarul orasului statiune Calimanesti.

Articolul precedentRECORD DE OFERTANTI – Noua oferte au fost depuse pentru Lotul 3 al Drumului Expres Arad- Oradea. Drumul va costa 3,54 miliarde de lei, fara TVA
Articolul următorPROTOCOALE CNIR-CNAIR – Compania Nationala de Investitii Rutiere a semnat potocoalele de predare-preluare pentru primele patru proiecte transferate de la CNAIR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.