RECORD DE OFERTANTI – Noua oferte au fost depuse pentru Lotul 3 al Drumului Expres Arad- Oradea. Drumul va costa 3,54 miliarde de lei, fara TVA

Au fost depuse noua oferte pentru Lotul 3 al Drumului Expres Arad – Oradea, o legatura rutiera importanta care va lega nordul de sudul Europei si va asigura si conexiunea Romaniei cu granita ungara. Este vorba de un numar record de ofertanti: 20 de firme, noua oferte, din cinci tari.

Pas important pentru constructia a inca 47 de km din Drumul Expres Arad- Oradea! Pentru contractul necesar executiei Lotului 3 al acestui nou drum de mare viteza, au depus astazi 9 oferte constructori din Romania, Ungaria, Bulgaria, Turcia si Ucraina. Contractului (finantat prin PT) are o valoare estimata de 3,54 miliarde de lei (fara TVA) si prevede constructia acestui lot (47,07 km) in termen de 24 de luni”, a anuntat, miercuri, 26 iunie 2024, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Castigatorul contractului va mai construi un drum de legatura (2,9 km) cu zona industriala Arad Vest, dar si 29 de poduri si pasaje (inclusiv un pasaj de o complexitate tehnica ridicata, in lungime de 591 m).

Pentru constructia primului lot (33,7 km) al drumului expres Arad- Oradea au fost deja depuse oferte (in 12 iunie 2024), iar pentru executia Lotului 2 (39,7 km) urmeaza ca ofertele sa fie depuse pana la data de 15 iulie 2024.

Dupa finalizarea constructiei, Drumul Expres Arad- Oradea va avea o lungime totala de 120,47 km si va asigura inclusiv legatura cu frontiera romano- ungara.

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, a precizat si care sunt ofertantii.

Ofertantii sunt:

  1. Asocierea AUTOMAGISTRAL PIVDEN SRL (lider) – PRECON TRANSILVANIA SRL – (Ucraina – Romania)
  2. Asocierea BOG’ART SRL (lider) – TRACE GROUP HOLD PLC – G.P. GROUP JSC (Romania – Bulgaria)
  3. Asocierea CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (lider) – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. (Turcia)
  4. Asocierea CONSTRUCTII ERBASU SA (lider) – CONCELEX SRL – X-WAY INFRASTRUCTURE SRL (Romania)
  5. Asocierea DUNA GROUP EUROPA KFT – DUNA CONSTRUCTII RO SRL – HE-DO UTEPITO KFT– PAB ROMANIA SRL (Ungaria – Romania)
  6. Asocierea IC IÇTAS INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. – ROTARY CONSTRUCTUU MENTENANTA SA (Turcia – Romania)
  7. KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)
  8. NUROL INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)
  9. Asocierea OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (lider) – INFRAVIS S.R.L. (Turcia – Romania)

Principalele caracteristici prevazute ale acestui contract sunt constructia in termen de 24 luni a:

  • 47,07 km lungime traseu
  • 2,9 km lungime drum de legatura cu zona industriala Arad Vest, care va fi construit in prelungirea Strazii II din Zona Industriala Arad Vest

Acesta este cel de-al doilea lot din cele trei aferente Drumului Expres Arad – Oradea pentru care exista ofertanti, primele oferte fiind depuse pentru Lotul 1 pe 12 iunie 2024.

Este unul dintre cele mai importante proiecte descentralizate, iar acest succes intareste ceea ce am spus si sustinut mereu, si anume faptul ca una dintre cele mai bune decizii pe care le-am aplicat, incepand cu 2020, la nivelul Ministerului Transporturilor in ceea ce priveste dezvoltarea capacitatii administrative, consta in descentralizarea unor proiecte, chiar si majore, cum este acest caz, catre autoritatile locale sau asocieri dintre acestea”, afirmat Scriosteanu.

Valoarea estimata a contractului aferent acestui prim lot este de 3,5 miliarde lei, fara TVA, iar sursa de finantare este asigurata din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027. Durata contractuala este de 24 luni.

Acest proiect este rezultatul unui parteneriat semnat in noiembrie 2020 intre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, CNAIR si autoritatile locale (Consiliul Judetean Bihor, Consiliul Judetean Arad, Primaria Oradea si Primaria Arad).

Articolul precedentUN ALT ORAS VA AVEA CENTURA – Varianta ocolitoare a municipiului Baia Mare intra in linie dreapta. Este asteptat avizul de mediu
Articolul următorINVESTITII IN INFRASTRUCTURA DIN CALIMANESTI – Contract de finantare de 15 milioane euro pentru dezvoltarea transportului public

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.