CEL MAI NOU AEROPORT, UN AN DE ACTIVITATE – Peste 134.000 de pasageri au zburat de pe Aeroportul din Brasov

Cel mai tanar aeroport al Romaniei, singurul aeroport construit de la zero in ultimii 50 de ani si unicul aeroport din tara la care dirijarea traficului aerian se realizeaza prin sistemul remote tower, a implinit un an de existenta. Aeroportul din Brasov consemneaza in perioada 15 iunie 2023 – 14 iunie 2024 un numar total de 134.631 pasageri care au calatorit spre si dinspre Brasov utilizand aceasta infrastructura aeroportuara, precum si peste 2.000 de decolari si aterizari.

Implinirea unui an de la operationalizarea Aeroportului International Brasov-Ghimbav a prilejuit momente festive. Fanfara mixta de copii din Ghimbav si Feldioara, dirijata de profesorul Mathias Roos si grupul de copii „Fresh Artists Team” i-au incantat cu cantecele si energia lor deopotriva pe calatorii care asteptau sa se imbarce cu destinatia Antalya si pe oficialitatile care au raspuns invitatiei la aceasta prima aniversare.

Au fost prezenti Constantin Todorica Serban – presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian-Ioan Vestea – ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Mihai Catalin Vasii – prefectul Judetului Brasov, Ionel Fliundra – primarul Orasului Ghimbav, consilieri judeteni, parlamentari, directori de institutii publice, reprezentanti ai institutiilor de control care isi desfasoara activitatea in aeroport, membri ai unitatii de implementare a proiectului AIBG din cadrul Consiliului Judetean si angajati al Regiei Autonome „AIBG”, gazda evenimentului fiind Constantin Albu, directorul general al Aeroportului International Brasov-Ghimbav, alaturi de Daniel Micu, presedintele Consiliului de Administratie.

Conducerea aeroportului a oferit diplome de onoare oficialitatilor care au facut posibila materializarea celui mai mare vis al brasovenilor, acela de a avea aeroport.

Implementarea obiectivului investitional numarul 1 realizat in judetul Brasov in perioada postdecembrista se leaga de numele lui Adrian-Ioan Vestea, care pe parcursul celor sapte ani in care s-a aflat la conducerea Consiliului Judetean Brasov a coordonat toate aspectele privind identificarea surselor de finantare, proiectarea si constructia infrastructurii aeroportuare, asigurarea dotarilor necesare, obtinerea aprobarilor, avizelor si autorizatiilor de la institutiile centrale si locale abilitate, si nu in ultimul rand sustinerea unui parteneriat activ cu cele doua autoritati nationale in domeniul aviatic, Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA RA si Autoritatea Aeronautica Civila Romana (AACR), fara de care operationalizarea aeroportului nu ar fi fost posibila.

„In urma cu opt ani, cand am venit la Consiliul Judetean, mi-am dorit sa realizam acest obiectiv important pentru brasoveni si mult asteptat, un obiectiv despre care se vorbise foarte mult si multi considerau ca de fapt cineva nu ne lasa sa-l facem. Am gasit o echipa serioasa, colegii mei de la Consiliul Judetean, am parcurs impreuna fiecare etapa si ma bucura faptul ca am avut sansa sa reusim sa bugetam acest obiectiv pentru care nu eram eligibili pe fonduri europene. Multi spuneau ca nu vom reusi, ca de la Ghimbav nu vor zbura decat avioane de hartie. Am suportat supararile oamenilor, unele dintre ele indreptatite, deoarece se vorbise foarte mult si se facuse foarte putin, dar iata ca prin perseverenta lucrurile s-au putut materializa. Vreau sa le multumesc colegilor mei din Consiliul Judetean pentru ca mi-au fost alaturi. Ma bucur ca in acest prim an de activitate, parcursul Aeroportului Brasov a fost unul frumos si le multumesc in egala masura tuturor colegilor care lucreaza aici pentru implicarea lor si modul in care au reusit sa dezvolte activitatea, astfel incat acum sa putem numara peste 130.000 de pasageri”, a declarat Adrian-Ioan Vestea, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei.

Dupa preluarea atributiilor de presedinte al Consiliului Judetean Brasov, in data de 17 iunie 2023, Constantin Todorica Serban a continuat si a intarit parteneriatul autoritatii publice judetene cu ROMATSA, AACR si conducerea administrativa si executiva a Regiei Autonome „AIBG”, astfel incat toate problemele inerente inceputului activitatii sa poata fi surmontate.

„Pe langa inaugurarea oficiala din 15 iunie, imi aduc aminte cu mare placere si emotie de momentele speciale din 10 si 11 iunie 2023, cand aeroportul nostru si-a deschis portile si zeci de mii de brasoveni au putut vedea cu ochii lor ca el exista cu adevarat. Asteptarea concetatenilor nostri a fost atat de mare, incat parca nu puteau crede ca aeroportul este realitate si ca functioneaza. Cred cu tarie ca daca domnul ministru Adrian-Ioan Vestea nu s-ar fi focusat pe acest obiectiv impreuna cu colegii din Consiliul Judetean, cu consilierii judeteni, cu toti cei care au muncit la constructia aeroportului si, foarte important, impreuna cu comunitatea brasoveana, operationalizarea lui nu ar fi fost posibila. Dupa ce a fost promovat in Guvernul Romaniei, domnul Vestea a sprijinit in continuare toate demersurile pe care noi, cei de la Consiliul Judetean, le-am avut de facut pe mai departe si pentru toate acestea vreau ii multumesc. Iata ca astazi, cand sarbatorim un an de la operationalizarea aeroportului, putem afirma raspicat ca echipa AIBG a dovedit ca este in stare sa faca lucruri minunate. Impreuna vom continua munca la Aeroportul International Brasov-Ghimbav, care este motorul de dezvoltare a intregii regiuni”, a spus Constantin Todorica Serban, presedintele Consiliului Judetean Brasov.

„Pentru noi este un titlu de mandrie ca putem conduce si dezvolta acest aeroport atat ca infrastructura, cat si ca relatii interumane. Suntem bucurosi ca am incheiat primul an cu un trafic de peste 132 de mii de pasageri. De acum inainte ridicam stacheta, vom depasi 200 de mii de pasageri si an de an vom creste. In acelasi timp, ne dorim ca investitiile propuse sa le realizam, cea mai importanta fiind extinderea platformei de imbarcare-debarcare de aeronave, de la trei locuri la opt locuri, a afirmat Constantin Albu, directorul general al Aeroportului International Brasov-Ghimbav.

„As vrea sa multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi, incepand de la domnul ministru Vestea, al carui proiect de suflet este Aeroportul Brasov si care ne-a insuflat emotia si dorinta de a-l realiza si de a-l duce acolo unde si-l doresc brasovenii, pana la onoarea si continuitatea pe care ni le-a dat domnul presedinte Todorica Serban in acest an. Multumesc colegilor din institutiile cu care colaboram in cadrul aeroportului. Le multumesc din suflet salariatilor pentru eforturile lor de zi cu zi si le multumesc brasovenilor. Fiti mandri ca avem aeroport si ramaneti alaturi de noi pentru a vedea cum vom creste in perioada imediat urmatoare”, a declarat Stefan Daniel Micu, presedintele Consiliului de Administratie al Regiei Autonome „Aeroportul International Brasov-Ghimbav”.

 

Articolul precedentDRUM MODERNIZAT IN MUNTII APUSENI – 12 oferte au fost depuse pentru modernizarea drumului de 10 km Padis – Ic Ponor
Articolul următorCOD DE CANICULA PE CALEA FERATA – CFR SA reduce viteza de circulatie a trenurilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.