O NOUA CONDUCERE LA TAROM – Fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, revine in board-ul Tarom

Tarom are un nou Consiliu de Administratie, din 15 iunie 2024, care a fost aprobat cu majoritate de voturi in Adunarea Generala a actionarilor. Au fost numiti in functia de administrator in Consiliul de Administratie Tarom: Boagiu Anca Daniela, Barca Iuliana Cristina, Sasarman Monica, Iordache Costin Ionut, Marcu Mirel Alexandru, Ursu Mihaita si Idolu Iulian Daniel.

Tarom a intrat deja in al 15-lea an de pierderi si estimeaza pentru 2023 o pierdere in valoare de 62.415.950 lei, iar veniturile totale au fost estimate in valoare de 2.008.454.090 lei. Compania nu a mai avut profit din anul 2007.

Numirea Consiliului de Administratie cu mandate conventionale, de patru ani, este o masura care marcheaza intrarea in normalitate pentru activitatea companiei. De asemenea, creeaza premisele de stabilitate necesare pentru implementarea planului de restructurare aprobat de Comisia Europeana, menit sa asigure Tarom un parcurs solid in respectarea angajamentelor asumate fata de publicul calator, care beneficiaza de serviciile companiei, si fata de institutiile implicate in aprobarea si verificarea Planului„, informeaza Tarom.

Urmarind reglementarile privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice (OUG 109/2011), AGA a stabilit mandate de 4 ani pentru administratorii numiti, cu o indemnizatie fixa lunara bruta in valoare de 12.500 lei, numai daca cuantumul acesteia se incadreaza in Bugetul de Venituri si Cheltuieli aprobat al companiei.

In perioada urmatoare, prioritatile companiei sunt legate de aplicarea planului de redresare pentru a asigura functionarea economica sustenabila a companiei, consolidarea pozitiei Tarom in sectorul transporturilor aeriene si oferirea de servicii de calitate pasagerilor nostri„, precizeaza compania de stat.

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane – Tarom a fost infiintata in anul 1954 si isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membra a Aliantei SkyTeam din 25 iunie 2010.

Transportatorul National al Romaniei detine o flota de 18 aeronave si are in portofoliul sau un numar de 70 de destinatii operate cu aeronave proprii sau deservite de partenerii sai code share. Din anul 1993, Tarom este companie membra a Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Articolul precedentMODERNIZAREA DRUMURILOR DE PIATRA – Consiliul Judetean Botosani pregateste lucrari la peste 42 de kilometri de drumuri. Investitia ajunge la 44 milioane euro
Articolul următorCENTURA ARAD EST – Stadiul lucrarilor a ajuns la 55%. Austriecii de la PORR trebuie sa termine drumul pana in ianuarie 2025

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.