BANI PENTRU AEROPORTUL DIN TIMISOARA – Grindeanu semneaza o finantare de 136 milioane lei

Contractul pentru finantarea unor dotari care vor spori nivelul siguranta al Aeroportului International „Traian Vuia” din Timisoara, in suma de 136 milioane de lei, a fost semnat de mnistrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Intregul proiect trebuie finalizat pana la finalul anului viitor (2023).

Este cel de al patrulea contract pentru finantarea acestui aeroport semnat in 2022, astfel incat Aeroportul International din Timisoara sa poata oferi conditii de siguranta si confort la standarde europene”, afirma Grindeanu.

Banii alocati prin acest contract de finantare vor fi folositi pentru:

– realizarea unui centru de comanda

– constructia unui drum perimetral de siguranta

– montarea unui gard perimetral de ultima generatie (inteligent)

– modernizarea punctelor de control acces 1, 2 si 5

– constructia unei substatii PSI pentru interventie rapida

– modernizarea sistemelor de supraveghere video.

De asemenea, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat saptamana trecuta alte doua mari contracte de finantare pentru modernizarea aeroporturilor din Satu Mare si Cluj Napoca. Valoarea cumulata a investitiei va ajunge la 441 milioane lei, din care cea mai mare suma (433 milioane de lei) merge la aeroportul din Satu Mare. Sumele sunt asigurate din fonduri europene (FEDR) si completate din alocari de la bugetul de stat si bugetul local al Judetului Satu Mare.

Si aceste doua proiecte trebuie finalizate pana la sfarsitul anului viitor (2023).

Articolul precedentUMBRARESCU LUPTA CU TREI FIRME TURCESTI PENTRU AUTOSTRADA FOCSANI-BACAU – 12 oferte au fost depuse pentru contracte de 8,24 miliarde lei fara TVA
Articolul următorMETROREX, TOT PE PIERDERI – Compania estimeaza pierderi de peste 100 milioane lei in acest an, la venituri de 2,43 miliarde lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.