MODERNIZAREA DRUMURILOR DE PIATRA – Consiliul Judetean Botosani pregateste lucrari la peste 42 de kilometri de drumuri. Investitia ajunge la 44 milioane euro

A fost depusa o oferta de o asociere condusa de o firma botosaneana pentru modernizarea drumului judetean Mileanca – Codreni – Putureni – Cotusca. Este vorba despre licitatia pentru modernizarea drumului judetean DJ 293, Mileanca – Codreni – Putureni – Cotusca. Oferta depusa este in evaluarea comisiei de achizitii din cadrul Directiei Judetene de Drumuri si Poduri, institutie subordonata Consiliului Judetean Botosani.

Intregul proiect, in valoare de 16 milioane de euro, va fi finantat exclusiv din fondurile alocate de catre Consiliul Judetean Botosani.

Este un efort financiar semnificativ pentru bugetul judetului. Am promis ca vom moderniza si acest sector de drum si ne tinem de cuvant. Din bugetul Consiliului Judetean am finantat realizarea Studiului de Fezabilitate si a Proiectului Tehnic, iar acum Directia Judeteana de Drumuri si Poduri, din sumele pe care le-am alocat in acest an, realizeaza licitatia pentru lucrarile de modernizare a celor 15 kilometri de drum de piatra”, a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Judetul Botosani are in derulare alte cinci proiecte de modernizare a drumurilor de piatra, care totalizeaza peste 42 de kilometri. Valoarea acestor proiecte se ridica la aproximativ 44 milioane de euro, arata CJ Botosani.

Modernizarea infrastructurii judetene a fost principala preocupare a conducerii executive a Consiliului Judetean Botosani.

Dezvoltarea judetului trebuie sa continue, iar aceasta nu poate fi garantata decat de cei care au experienta in administratia locala. Echipa de la Consiliul Judetean a demonstrat ca stie sa faca drumuri bune si ca in scurt timp a modernizat zeci de kilometri de drumuri judetene de piatra din toate zonele judetului. Asa arata dezvoltarea!”, a declarat, la randul sau, Dorin Birta, vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani.

In acest moment, Consiliul Judetean Botosani are in derulare alte cinci proiecte de modernizare a drumurilor de piatra, care totalizeaza peste 42 de kilometri. Valoarea acestor proiecte se ridica la aproximativ 44 milioane de euro, 35 milioane de euro reprezentand fondurile atrase din Programul National de Investitii „Anghel Saligny”, iar 9 milioane de euro cofinantarea asigurata din bugetul Consiliului Judetean Botosani.

Reteaua de drumuri judetene din Botosani masoara 652 de kilometri, din care, in ultimii trei ani, am modernizat si reabilitat peste 200 de kilometri. De asemenea, avem in executie lucrari de modernizare pe 42 de kilometri si in licitatie alti 15 kilometri. Vrem ca la finalul mandatului drumurile de piatra, care nu sunt modernizate sau in plin proces de modernizare, sa reprezinte mai putin de 2% din totalul drumurilor judetene”, a conchis Doina Federovici.

De asemenea, primul sector al Drumului Judetean 291K, Lozna – Calinesti – DN29C – Talpa, a fost asfaltat. Constructorul a turnat primul strat de asfalt pe 2 kilometri din Talpa si Calinesti si continua lucrarile de pregatire pentru realizarea asfaltului pe restul de 5,2 kilometri.

Modernizarea Drumului Judetean 291K, Lozna – Calinesti – DN29C – Talpa, este un proiect important pentru Consiliul Judetean Botosani. Investitia, una dintre cele mai solicitate de catre locuitorii din zona de Nord-Vest a judetului, a devenit prioritara pentru actualul executiv al Consiliului Judetean, care a identificat solutia de finantare si si-a asumat realizarea documentatiei tehnice pentru a scurta perioada de implementare. Este un proiect care va aduce noi oportunitati de dezvoltare a regiunii”, a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Valoarea totala a proiectului finantat prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny”, in care este inclusa si TVA si cheltuielile neeligibile este de aproximativ 5,5 milioane de euro. Durata de executie este de 18 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

Modernizarea infrastructurii rutiere judetene a fost principalul obiectiv al Consiliului Judetean Botosani, iar rezultatele se vad. Am insistat pentru a avea lucrari de calitate, pentru ca ne dorim o infrastructura rutiera care sa nu puna niciun fel de problema participantilor la trafic si sa reziste in timp”, a declarat Dorin Birta, vicepresedintele Consiliului Judetean.

Toate cele cinci proiecte de infrastructura rutiera ale Consiliului Judetean, finantate prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny” sunt in executie, unele apropiindu-se de finalizare.

Articolul precedentDRUMUL EXPRES TURDA-TURENI – Stadiul lucrarilor a ajuns la 40%. Drumul expres de 5 km costa 562 milioane lei fara TVA
Articolul următorO NOUA CONDUCERE LA TAROM – Fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, revine in board-ul Tarom

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.