COMPETITIE IN TRANSPORTURI – Modernizarea Drumului Strategic al Botosaniului, in competitia Regiostars a celor mai bune proiecte europene

Proiectul de modernizare a Drumului Strategic a intrat in competitia Regiostar, eticheta europeana de excelenta pentru proiecte finantate de UE care demonstreaza impactul si incluziunea dezvoltarii regionale. Drumul Strategic reprezinta cea mai economica alternativa de conectivitate rutiera a judetelor Botosani si Iasi, are 106,265 kilometri si uneste 15 comune: Gorbanesti, Blandesti, Sulita, Lunca, Todireni, Hanesti, Dangeni, Trusesti, Albesti, Hlipiceni, Rauseni, Calarasi, Mihalaseni, Dobarceni (Botosani) si Sipote (Iasi). Valoarea totala a lucrarilor de modernizare se ridica la 497 milioane de lei.

Proiectul de modernizare a Drumului Strategic a intrat in competitia Regiostars, eticheta europeana de excelenta pentru proiectele_finantate de UE care demonstreaza impactul si incluziunea dezvoltarii regionale. Proiectul „Regiunea Nord-Est – Axa rutiera strategica 2: Botosani-Iasi” concureaza la categoria „O Europa conectata”, care reuneste proiectele ce au avut ca scop imbunatatirea mobilitatii si conectivitatii intre regiuni. Pentru participarea la premiile Regiostars, a fost necesara o scrisoare de aprobare de la Autoritatea de Management al Programului Operational Regional, deoarece puteau fi acceptate maximum cinci proiecte. Drumul Strategic a intrunit toate conditiile unui proiect de succes si se numara printre proiectele care au primit aprobarea de a participa in competitie”, precizeaza CJ Botosani.

Toate proiectele vor fi evaluate de un juriu compus de cadre universitare, care va selecta proiectele finaliste. Runda finala de selectie va avea loc in cadrul „Saptamanii europene a regiunilor si oraselor”, la Bruxelles. In perioada 2 septembrie – 8 octombrie 2024, publicul va avea posibilitatea de a-si vota finalistul preferat. Castigatorii vor fi anuntati in cadrul ceremoniei Regiostars, care va avea loc pe 9 octombrie si vor beneficia de o campanie de comunicare locala, gestionata in cooperare cu DG REGIO.

Drumul Strategic are 106,265 kilometri si uneste 15 comune: Gorbanesti, Blandesti, Sulita, Lunca, Todireni, Hanesti, Dangeni, Trusesti, Albesti, Hlipiceni, Rauseni, Calarasi, Mihalaseni, Dobarceni (Botosani) si Sipote (Iasi).

Valoarea totala a lucrarilor de modernizare se ridica la 497 milioane de lei, inclusiv TVA.

In ultimii trei ani si jumatate, Consiliul_Judetean a demonstrat ca se poate face administratie la cel mai inalt nivel la Botosani. Dupa eticheta EloGE, Eticheta Europeana pentru Excelenta in Guvernare acordata de Consiliul Europei celor mai bune administratii locale, participarea in competitia Regiostars cu proiectul Drumului Strategic este o noua recunoastere a performantei administrative a echipei Consiliului Judetean. La preluarea mandatului, acest proiect era cel mai intarziat din regiune, pentru ca la finalul ciclului financiar sa fie singurul finalizat in termen”, a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani, care a tinut sa multumeasca tuturor celor implicati in realizarea Drumului Strategic.

Lucrarile de modernizare au fost complexe si au presupus refacerea in totalitate a fundatiei si a caii de rulare pe cei 106,265 kilometri, au fost construite 3 noi poduri, alte 9 au fost reabilitate, iar 485 podete laterale si longitudinale au fost modernizate. Prin acest proiect s-au construit si 70 de kilometri de trotuare in localitati, statii pentru transportul public de calatori si parcari. S-au amenajat intersectiile cu drumurile laterale, 5 treceri la nivel cu calea ferata si sensuri giratorii. In ceea ce priveste hidraulica drumului, aceasta este asigurata prin construirea a 176 de kilometri de santuri, rigole carosate, triunghiulare sau de acostament si peste 14 kilometri de drenuri pentru stabilizarea alunecarilor de teren si a zonelor mlastinoase.

Drumul Strategic reprezinta cea mai economica alternativa de conectivitate rutiera a judetelor Botosani si Iasi. Prin investitia facuta de catre Consiliul Judetean Botosani s-au creat premisele dezvoltarii regiunii de sud si est a judetului. In acelasi timp, a crescut siguranta circulatiei rutiere, iar timpii in care se parcurg distantele dintre localitatile din sudul judetului au scazut substantial. Asa arata dezvoltarea”, a conchis Doina Federovici.

Articolul precedentDRUMUL DE 40 DE MILIOANE DE EURO – Satu Mare modernizeaza drumul judetean DJ 193 Satu Mare-Borlesti in lungime de 40 de km. Un kilometru costa 1 milion de euro
Articolul următorIMAGINI DE PE VIITOAREA AUTOSTRADA A7 – Cum se lucreaza pe Tronsonul 3 al autostrazii Ploiesti- Buzau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.