CONTRACT DE 417 MILIOANE LEI PENTRU DRUMURILE JUDETENE – Sase drumuri judetene din Salaj vor fi modernizate cu fonduri europene

default
default

Presedintele Consiliului Judetean Salaj, Dinu Iancu-Salajanu, a semnat un contract de finantare cu fonduri europene in valoare de 417 milioane de lei, pentru modernizarea a sase drumuri judetene.

Fondurile sunt asigurate prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, Salajul fiind al doilea judet din regiune care beneficiaza de acest tip de finantare.

Drumurile vizate sunt:

  • DJ 109R: DN 1G (Chendrea) – Galpaia – Romita (DJ 108A)
  • DJ 108S: Zalha – Bezded – Cernuc
  • DJ 108A: Bogdana – Buciumi – Agrij – Romanasi (intersectie cu DN 1F)
  • DJ 109P: DN1H – Halmasd – Cerasa – Cosniciu de Jos – Ip – Zauan Bai – Camar – limita judet Satu-Mare
  • DJ 191D: DN 1H – Nusfalau – Boghis – Valcau de Jos
  • DJ 108N: limita judet Cluj – Petrindu – Tamasa – Cuzaplac – Almasu – Babiu – Mesteacanu – DJ 108A

Pe DJ 109R, lucrarile au ajuns la un stadiu fizic de 80%, pe DJ 108S, la peste 60%, iar pe DJ 108A, la circa 20%, toate urmand a fi incheiate in cursul acestui an.

Pentru DJ 109P, CJ Salaj a emis deja ordinul de incepere a lucrarilor, in timp ce pentru DJ 191D si 108N lucrarile vor demara anul viitor.

De asemenea, CJ Salaj anunta ca lucrarile de reabilitare si modernizare a DJ 108A: Bogdana – Buciumi – Agrij – Romanasi – intersectie cu DN 1F continua in ritm sustinut.

In aceasta perioada, echipele constructorului astern stratul de balast in localitatea Agrij, executa rigole carosabile in localitatile Agrij si Buciumi, respectiv fundatiile adancite de parapet in Bodia si Buciumi, si intervin la podurile din Romanasi, Buciumi, Agrij si Pausa”, arata CJ Salaj.

Articolul precedentAUTOSTRADA SIBIU-PITESTI – Primul tunel la nivel de autostrada, aflat pe sectiunea 4 Tigveni-Curtea de Arges, este pe jumatate forat. Sectiunea 5 Curtea de Arges-Pitesti ar putea fi gata anul acesta
Articolul următorNATIONALIZAREA AEROPORTULUI MAGHIAR – Statul ungar si grupul francez Vinci au cumparat aeroportul international din Budapesta cu 4,3 miliarde de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.