AEROPORTUL INTERNATIONAL MARAMURES – Noul terminal va fi gata in iulie-august. Investitia se ridica la 42,8 milioane de euro

Noul terminal al Aeroportului International Maramures este realizat in proportie de 85%. Ionel Bogdan, presedintele Consiliului Judetean Maramures, a prezentat stadiul actual al noului terminal al Aeroportului International Maramures, si anunta ca in iulie-august va fi finalizat.

Acest obiectiv de investitii in valoare de 42,8 milioane de euro are un grad de executie de 85%, iar in iulie-august va fi finalizat! Momentan se lucreaza la finisajele interioare, instalatii, compartimentare si sistematizare”, spune Ionel Bogdan, presedinte Consiliului Judetean Maramures.

De asemenea, acesta a inaugurat oficial prima dintre cele trei investitii in valoare totala de 63 de milioane de euro din fonduri europene finalizata la Aeroportul International Maramures.

Remiza PSI si drumul perimetral (6,9 milioane de euro) joaca un rol major in dezvoltarea si modernizarea Aeroportului, dar si pentru confortul si siguranta pasagerilor. In curand va fi inaugurat si noul terminal de pasageri (42,8 milioane de euro), construit in timp record, in numai sase luni. La acestea se adauga dotarile cu echipamente necesare (14,2 milioane de euro), proiect depus spre finantare in 2023 si realizat in acelasi an”, spunea recent presedintele CJ Maramures.

Alaturi de Gabriel Bogdan Stetco, administratorul public al judetului si de Daniela Stamatoiu, directorul Aeroportului International Maramures, Raducu Pop, directorul general Antrepriza Montaj Instalatii SA, Ionel Bogdan a participat conferinta de inchidere a proiectului. A mai participat primarul Dumitru Marinescu din Tautii Magheraus, prefectul judetului Rudolf Stauder, deputatul Calin Bota si reprezentantii entitatilor care isi desfasoara activitatea in cadrul aeroportului.

Este un moment important pentru Aeroportul International Maramures. Remiza PSI este prima investitie de aici derulata prin fonduri europene si finalizata, ceea ce este un lucru extraordinar. Sunt trei proiecte la Aeroportul International Maramures in valoare de 63 de milioane de euro care s-au derulat intr-un termen foarte scurt. Trebuie sa spunem lucrurile asa cum sunt de fapt, pentru ca aceste proiecte cu finantare europeana au fost depuse pentru terminalul de pasageri in 2022, pentru remiza PSI, drumurile perimetrale, respectiv pentru cel de-al doilea proiect finalizat, achizitia de echipamente, in 2023. Aceste proiecte, desi depuse intr-un termen scurt, cu licitatii realizate intr-un termen scurt, astazi sunt finalizate. Mai avem de finalizat terminalul de pasageri unde se lucreaza intr-un ritm alert: au inceput lucrarile in 13 septembrie 2023 si terminalul de pasageri e in picioare astazi, se lucreaza intens la finisajele interioare astfel incat, asa cum ne-am angajat, in aceasta vara sa fie gata. Practic, in 6 luni de zile, lucrarile au fost finalizate in afinitate cu cerintele pe care noi le-am avut, iar pentru asta ii sunt recunoscator constructorului si proiectantilor care au lucrat, de asemenea, in termen foarte scurt sa puna la punct tot proiectul in asa fel incat sa fie implementat cat mai repede”, a spus Ionel Bogdan.

Acesta s-a declarat increzator ca din toamna acestui an vor putem avea loc zboruri noi, spre destinatii externe noi si chiar si interne.

Deja lucram la urmatorul proiect, instalarea de panouri fotovoltaice, care vor asigura integral consumul de energie al aeroportului! Sunt perfect de acord cu Gabi: investitiile la Aeroportul International Maramures vor creste dinamica dezvoltarii economice a judetului nostru, un obiectiv major al administratiei judetene!”, a mai spus el.

Articolul precedentNODURI RUTIERE IMPORTANTE – Eco Geodrum castiga un contract de peste 1,89 milioane lei fara TVA pentru elaborarea studiilor de fezabilitate a nodurilor rutiere privind conectivitatea la A7
Articolul următorSE PREGATESTE DRUMUL BOTOSANI-SUCEAVA – Se cauta cea mai buna varianta de traseu. Un nod de descarcare va lega drumul de mare viteza de orasul Bucecea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.