AUTOSTRADA PLOIESTI-BUZAU – 14 km din Lotul 2 Mizil-Pietroasele ar putea fi deschisi circulatiei pana in august. Lotul 1, intre Dumbrava si Mizil, a ajuns la un stadiu fizic de 67% si ar putea fi inaugurat in acest an

Pe cele trei loturi ale Autostrazii Ploiesti- Buzau (63,25 km, parte a A7) lucrarile avanseaza destul de bine, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Pe Lotul 1, intre Dumbrava si Mizil (21 km) s-a ajuns la un stadiu fizic de 67%. S-a asternut deja asfalt pe aproximativ 14 km, iar, in prezent, se lucreaza la suprastructurile podurilor care au ajuns la un stadiu fizic de 72%.

Trebuie insa rezolvate anumite probleme procedurale pe Lotul 2 Mizil-Pietroasele (28,35 km) pentru a nu aparea blocaje in ceea ce priveste lucrarile. Sectorul de santier care intra in responsabilitatea constructorului roman a ajuns la 90%, in timp ce sectorul pe care sunt ceilalti constructori are un avans de 70%. Trebuie gasita rapid o solutie pentru ca termenul de finalizare sa fie respectat! Anul acesta trebuie sa se circule pe acest lot, ca si pe Lotul 1”, spune Grindeanu.

Din Lotul 2 pot fi deschisi circulatiei 14 km pana la jumatatea lunii august, precizeaza ministrul. Pentru a putea fi insa folositi, trebuie gasita o solutie provizorie de descarcare in zona localitatii Vintileanca.

Ar fi insa de preferat ca partenerul bulgar din Asociere sa finalizeze lucrarile pana la km 47 pentru ca circulatia sa poata fi descarcata in DN2! In acest caz s-ar putea circula continuu de la Mizil (Fulga) pana in zona localitatii Pietroasele, pe 27 de km, pe autostrada. In acest ritm, se va putea circula si pe acest lot pana la sfarsitul anului”, adauga el.

Ministrul Transporturilor ia in continuare in calcul deschiderea circulatiei pe 48 de km de autostrada, intre Dumbrava si Pietroasele, cu asigurarea descarcarii in DN2, anul acesta.

Pe Lotul 3, intre Pietroasele si Municipiul Buzau (13,9 km), constructorul a incheiat faza organizarii de santier si, din 1 iunie, a intrat in executie efectiva.

De acum inainte trebuie sa incepem sa vedem si aici o mobilizare buna si un progres constant. Termenul contractual de finalizare este noiembrie 2025”, adauga el.

 

Articolul precedentSTART LUCRARILOR PENTRU MAGISTRALA M6 BUCURESTI-OTOPENI – Metrorex si Ministerul Transporturilor au semnat contractul de finantare penru proiectul M6 Bucuresti – Tronsonul 1 Mai – Tokyo, in lungime de 6,6 km
Articolul următorNODURI RUTIERE IMPORTANTE – Eco Geodrum castiga un contract de peste 1,89 milioane lei fara TVA pentru elaborarea studiilor de fezabilitate a nodurilor rutiere privind conectivitatea la A7

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.